Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

menopauze

artikel 20 januari 2022

tips om de overgang te vergemakkelijken

De overgang kan vervelend zijn, maar blijf zeker niet bij de pakken zitten. Er bestaan heel wat manieren waarop je deze fase comfortabel kan doormaken. De overgang is niet altijd een lachertje, maar je mentale ingesteldheid doet al heel veel. Hier zijn enkele tips om jezelf kiplekker te blijven voelen tijdens deze soms woelige fase.

tips om de overgang te vergemakkelijken

beweeg genoeg

Het is een algemeen advies, maar zeker het overwegen waard. Je wordt er niet alleen gezonder van, maar je zal je beter voelen in je vel. Ook helpt regelmatige beweging bij slapeloosheid. Dertig minuten per dag is daarbij al ruim voldoende. 

 

let op je voeding

Niet alleen is het belangrijk voor je gezondheid, maar het betrekken van calcium en vitamine D in je voeding kan eventuele klachten heel wat verlichten. Je apotheker kan samen met jou inschatten of het nodig is om extra voedingssupplementen te nemen.

slaap genoeg

Een goede nachtrust is essentieel voor je humeur, maar ook voor je lichaam. Zorg voor een regelmatig slaappatroon en beperk schermtijd net voor je gaat slapen. Last van nachtzweten? Lees hier wat je eraan kan doen.

kom genoeg in de zon

Zelfs door maar 15 minuten per dag in de zon te zitten maak je genoeg vitamine D aan om er weer even tegen te kunnen. Ook word je er beter gezind van. 

 

pas je kleding aan

Om eventuele warmteopwellingen te slim af te zijn kan je je meer in laagjes kleden. Als je het wat te warm krijgt gooi je er gewoon een laagje af en voel je je weer wat koeler.

 

praat erover

Elke vrouw moet door de overgang. Schaamte is dus nergens voor nodig. Praat er eens over met je vrienden of met je partner. Zij begrijpen het wel. Heb je niemand waar je bij terecht kan, of heb je last van angsten en depressieve gedachten? Dan kan je altijd eens praten met een psycholoog. 

 

spreek met je arts

Neemt de overgang fysiek of mentaal je leven over, of heb je moeite je dagelijks functioneren voort te zetten? Klop dan zeker eens aan bij je arts voor begeleiding op maat. 

 

Heb je andere vragen of zorgen waar je graag een antwoord op zou hebben? Twijfel dan niet om eens langs te gaan in een Goed apotheek in jouw buurt voor medisch advies.

Heb je andere vragen of zorgen waar je graag een antwoord op zou hebben?

Twijfel dan niet om eens langs te gaan in een Goed apotheek in jouw buurt voor medisch advies.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius