Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

hoorapparaten

Advertorial 1 januari 2022

draag zorg voor uw hoortoestellen met de Phonak Charge and Care

Uw hoortoestel helpt u om elke dag volop van het leven te genieten. Het is dan ook belangrijk om uw hoortoestel met zorg te behandelen. Zo blijft het jarenlang goed werken en minimaliseert u mogelijke problemen tijdens het dagelijkse gebruik. Hoortoestellen mogen dan stevig zijn, ze gaan niet lang mee als er onzorgvuldig mee wordt omgegaan of als ze niet goed worden onderhouden.

draag zorg voor uw hoortoestellen met de Phonak Charge and Care

nieuwe 2-in-1-oplosssing Phonak Charge and Care

Uw hoortoestel bevat zeer gevoelige micro-elektronica. Vocht in de vorm van zweet of watercondensatie kan deze elektronica beschadigen en storingen veroorzaken. Om de functionaliteit van uw hoortoestellen op lange termijn te behouden, is het belangrijk om minstens eenmaal per week uw toestellen te drogen. Worden de apparaten blootgesteld aan veel vocht, door bijvoorbeeld hevige transpiratie, is het aangeraden om ze dagelijks te drogen met behulp van een droogprocedure.

Naast drogen is het ook belangrijk om uw hoortoestellen regelmatig te reinigen. Micro-organismen zoals virussen, bacteriën, gisten en schimmels kunnen infecties veroorzaken rond de gehoorgang en oorschelp. Verschillende reinigingsproducten zijn verkrijgbaar bij uw Goed hoorcentrum. Of het is ook mogelijk om uw hoortoestellen te behandelen met behulp van UV-licht. Ultraviolette stralen vernietigen micro-organismen en ontsmetten oppervlakken en kunnen zo infecties verminderen. Een regelmatige reiniging van uw hoortoestel met UV-licht biedt de best mogelijke bescherming tegen virussen en bacteriën. Geen vloeistoffen en chemische toevoegingen nodig.

De Phonak Charge and Care combineert deze twee procedures en is het ideale hulpmiddel om uw hoortoestellen te onderhouden. Deze 2-in-1-oplossing verzorgt uw hoortoestellen terwijl ze opladen. De actieve, geventileerde luchtstroom droogt de toestellen terwijl het uv-licht reinigt. Bovendien is de lader heel eenvoudig in gebruik. Met één druk op de knop start de uv-lichtbehandeling en het droogproces terwijl uw hoortoestellen worden opgeladen.

7 tips om jouw hoortoestellen te onderhouden

Een degelijke en regelmatige verzorging van uw hoortoestellen draagt bij aan uitstekende prestaties en een lange levensduur ervan. Hieronder vindt u een aantal waardevolle onderhoudstips.

1. bescherm uw hoortoestellen tegen vuil

Zorg er altijd voor dat uw handen schoon en droog zijn voordat u uw hoortoestel aanraakt. De microfooningang is erg klein en kan geblokkeerd raken door vuil en onzorgvuldig gebruik.

2. bescherm uw hoortoestellen tegen vocht

Doe uw hoortoestellen uit voordat u gaat douchen, baden of zwemmen. Vocht en condensatie kunnen de elektronica in uw hoortoestellen beschadigen. Daarom raden we aan de apparaten niet in vochtige ruimtes zoals een badkamer te bewaren. Gebruik een speciaal drooghulpmiddel zoals de Phonak Charge and Care voor heroplaadbare hoortoestellen of droogtabletten en andere hulpmiddelen voor hoortoestellen met batterijen. Vraag hiervoor advies aan uw audioloog in uw Goed hoorcentrum.

3. houd de apparaten uit de buurt van kinderen en huisdieren

Bewaar uw hoortoestellen buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Hoortoestellen die niet in het oor geplaatst zijn maar maar nog aan staan, kunnen hoge tonen produceren die er voor sommige honden en katten erg vervelend zijn.

4. vermijd contact met haarlak of make-up

De fijne deeltjes van haarlak of poeder make-up kunnen de microfooningang en de volumeregelaar verstoppen. Verwijder uw hoortoestellen voordat u lichaamsverzorgingsproducten gebruikt.

5. correct onderhoud

Voor een optimale werking, moeten uw hoortoestellen steeds schoon zijn. Reinig de apparaten met een zachte, droge doek. Gebruik nooit alcohol, oplosmiddelen of schoonmaakmiddelen. Speciale reinigingsproducten en filters voor uw hoortoestel zijn verkrijgbaar bij uw Goed hoorcentrum. Neem contact op met uw audioloog indien u vragen heeft, of maak een afspraak voor een onderhoud van uw hoortoestellen. Tijdens een afspraak zal uw audioloog de hoortoestellen volledig naijken.

6. bewaar uw hoortoestellen op een veilige plek

Wanneer u uw hoortoestellen niet gebruikt, kunt u ze het beste in de droogset bewaren. Vervoer de hoortoestellen altijd in hun doosje om ze te beschermen tegen schade en vuil. Als u uw hoortoestellen een tijdje niet gebruikt, verwijder dan de batterijen.

7. laat reparaties over aan een expert

Schroevendraaiers en olie zijn de vijand van alle hoortoestellen. Als ze in contact komen met de elektronische of micro-mechanische systemen, leidt dit tot onherstelbare schade. De delicate technologie is zeer gevoelig en kan door ondeskundig gebruik worden vernietigd.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
over Goed
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius