Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

huidverzorging

BE.CARE

Het volledige gamma BE.CARE verzorgingsproducten is ontwikkeld door de apothekers van Goed: van het concept, de formules, tot de verpakking. Alle producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en voldoen aan een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ontdek alles over het gamma.

wat is BE.CARE?

Wist je dat veelvuldig wassen en douchen je huid net sneller doet uitdrogen? En dat heel wat verzorgingsproducten en cosmetica een negatieve invloed hebben op onze natuurlijke beschermingslaag? Daarom ontwikkelden de apothekers van de Surpluspartners een eigen gamma, BE.CARE. Dit bevat negen verzorgingsproducten op basis van unieke formules, onderworpen aan de hoogste kwaliteitseisen en strengste normen.

Het volledige gamma omvat douchecrème, verzorgende handcrème, badolie, doucheolie, shampoo, handzeep, herstellende handcrème, lichaamsmelk en lippenbalsem.

1+1 gratis

Bélène Anti Age gamma

1+1 gratis

Bélène Anti Age gamma

Draagt bij tot een stralende en meer elastische huid. Actie geldig op 2 dezelfde verpakkingen bij Goed apotheek t.e.m. 31/12/2024.

40% korting

Apivita Beevine Elixir

40% korting

Apivita Beevine Elixir

Herstelt het collageen-evenwicht naar het niveau van een jonge huid en heeft een diepgaand anti-aging effect. Actie geldig bij Goed apotheek t.e.m. 31/12/2024.

25% korting

Remederm Dry Skin lichaamsmelk

25% korting

Remederm Dry Skin lichaamsmelk

Voor een (zeer) droge huid of bij atopisch eczeem. Versterkt de huidbarrière. Actie geldig bij Goed Apotheek t.e.m. 31/12/2024.

1+1 gratis

Handcrème Apivita

1+1 gratis

Handcrème Apivita

Een natuurlijke en effectieve oplossing voor elke dag en elke behoefte van je handen en nagels. Geldig t.e.m. 22/11/2024.

tips voor onder de douche

De tijd van douchen met een blok zeep bij de hand is al lang voorbij, en ondertussen is het aanbod aan douchecrèmes, -gels en-schuimen haast niet meer te overzien. Allemaal beloven ze hetzelfde: een stralende huid en een heerlijke geur. We vertellen je waar je nu écht op moet letten bij het douchen en het kiezen van je doucheproducten.

Langzaamaan hebben we met z’n allen de gewoonte gekweekt steeds vaker te douchen of te baden. Het ontspant en geeft je misschien een fris gevoel, maar je huid, die denkt daar anders over.

vermijd agressieve doucheproducten

Huidreiniging is een van de belangrijkste stappen bij een goede huidverzorging, maar te veel water en agressieve reinigingsproducten zorgen niet alleen voor uitdroging, maar ook voor het wegwerken van het beschermlaagje – de huidbarrière. Deze laag beschermt je huid tegen de koude, bacteriën en andere invloeden van buitenaf.

Reinigingsproducten met een te hoge pH-waarde zijn minder zuur dan je huid, en breken dat beschermlaagje af. Je lichaam heeft minstens enkele uren nodig om die bescherming terug op te bouwen.

Dus laat je bij het uitkiezen van een doucheproduct niet alleen leiden door leuke etiketten, en vooral: overdrijf niet met die producten. Een douchegel of -crème kan nog zo mild zijn, als je drie keer per dag onder de douche springt, droogt je huid alsnog uit.

praktische douchetips

Genoeg theorie, tijd voor praktische tips: hoe help je die huidbarrière je douches te overleven?

  • Douche niet te vaak – dagelijks douchen is écht niet nodig – en hou ook je badsessies kort.
  • Draai je thermostaat een stand of twee naar beneden: hitte onttrekt oliën uit je huid, en die oliën heeft ze net hard nodig om gezond te blijven.
  • Kies voor producten met een huidneutrale pH-waarde (tussen de 5 en de 6): je huid is een beetje zuur, en om die pH-waarde zo weinig mogelijk te verstoren, kies je best een product met een gelijkaardige zuurtegraad.
  • Dep je huid droog in plaats van te wrijven. Dat helpt je lichaam vocht vast te houden.

Een voorbeeld van zeep met een huidneutrale pH-waarde is de verzorgende douchecrème van BE.CARE. Deze douchecrème verzacht, hydrateert en houdt je huidbarrière intact. Ideaal dus voor een douche zonder schuldgevoel tegenover je huid.

tips voor een gezonde hoofdhuid

Jeuk aan je hoofd? Een droge hoofdhuid? Pijn bij het kammen van je haren? Van een gevoelige hoofdhuid wordt niemand gelukkig. Maar geen reden om met de handen in het haar te zitten, want met de juiste haarverzorging kom je al een heel eind. Dit zijn de 6 meest gemaakte fouten, we vertellen je graag hoe je die vermijdt.

1. je haren te vaak wassen

Een droge hoofdhuid genezen, doe je niet door je haren zo vaak mogelijk te wassen. Je hoofdhuid geraakt er net door geïrriteerd, waardoor je steeds meer jeuk krijgt. Ga je krabben, raakt de huid nog meer geïrriteerd, waardoor op termijn nog meer jeuk ontstaat. En zo ontstaat een pijnlijke, jeukerige, vicieuze cirkel.

Over hoe vaak je je haren dan precies moet wassen, bestaat discussie, maar in het algemeen moeten twee à drie wasbeurten per week volstaan. Gun je gevoelige huid dus af en toe wat rust door een shampoobeurt over te slaan.

2. de haardroger te heet zetten

Ook warme lucht droogt uit. Laat je haardroger af en toe aan de kant liggen, je haren drogen vanzelf ook wel. De gewonnen tijd kan je gebruiken om nog een keer extra te snoozen ’s morgens: win-win! Heb je écht je haardroger nodig, zet ‘m dan op een iets lagere temperatuur. Dat is al een tikkeltje vriendelijker voor je huid.

3. je haar opsluiten

Je haren in een strak kapsel dragen of onder een muts verstoppen? Toch maar beter niet, want hoofdhuid heeft ademruimte nodig. Gooi dus af en toe die haren los, en overdrijf niet met hoofddeksels, om pijn aan je hoofdhuid te vermijden.

4. te agressieve shampoo gebruiken

Een gevoelige en beschadigde hoofdhuid te lijf gaan met shampoos voor een normale huid doe je beter niet. Door een zachtere shampoo te gebruiken droog je je huid minder uit, waardoor je haar en hoofdhuid zich sneller gaan herstellen.

Let op voor shampoos die laurylsulfaten bevatten. Deze reinigen je haren sterk, maar drogen ze tegelijkertijd ook uit. Niet aan te raden dus als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Ook sulfosuccinaten zijn te vermijden.

5. te warm douchen

Ook onder de douche kan je hoofd lijden onder een te warme temperatuur. Zeg gedag tegen die gloeiendhete douchestraal en verbeter de conditie van je haar en hoofd.

6. te veel stress

Het klinkt eenvoudiger dan het is, maar probeer stress te vermijden. Het is een van de grootste oorzaken van een droge (hoofd)huid, en door die factor te elimineren is het probleem misschien wel meteen van de baan. Een eerste stap? Jezelf af en toe trakteren op een hoofdmassage: ontspanning gegarandeerd.

Op zoek naar een verzorgende, milde shampoo? Probeer de zachte shampoo van BE.CARE die je haar reinigt en verzorgt, zonder de huid uit te drogen.

hulpmiddel voor je huid - de mesh spons

Je lichaam te lijf gaan met een geurende douchegel en een washandje is niet bepaald de beste oplossing voor je huid. Die wordt veel gelukkiger van een klein beetje doucheolie en de verzorgende en licht scrubbende werking van een mesh spons. We leggen het je graag uit.

de mesh spons: de beste vriend van de gevoelige huid

Een mesh spons maakt niet alleen je huid schoon, maar verwijdert ook je dode huidcellen op een zachtaardige manier. Zonder dat je droge of gevoelige huid beschadigd wordt.

Een mesh spons doet meer dan alleen scrubben. Ze zorgt er namelijk voor dat je doucheolie gaat schuimen. Dat voelt niet alleen luxueuzer aan, ook je huid kan zo’n schuimlaag wel smaken.

je droge huid hydrateren met doucheolie

Een mesh spons en doucheolie zijn als Nicole en Hugo. Afzonderlijk heel leuk, maar gecombineerd pas echt onovertroffen. Door de spons heb je maar een fractie van de olie nodig die je met een klassiek washandje zou gebruiken. Top voor de huid, nog beter voor de portemonnee.

Waarom doucheolie en geen douchegel? Olie is vriendelijker voor de huid dan alternatieven, waar vaak zeep in zit. Zeep droogt de huid uit, waardoor een droge of gevoelige huid strak en trekkerig kan gaan aanvoelen. Doucheolie geeft de hydratatie waar je huid naar snakt. Bovendien blijft er na het douchen een beschermend laagje achter op je lichaam. Zo voelt je huid een hele dag zacht aan, en blijft ze beschermd.

elke dag douchen is verleden tijd

Een laatste tip die we je graag meegeven: die dagelijkse douches die je neemt omdat je denkt dat het zo hoort, zijn absoluut niet nodig. Tenzij je in een tropisch, zweterig klimaat woont of echt vuil wordt tijdens je werk, is om de dag douchen meer dan genoeg. Begin je toch liever elke dag met een relaxerend stortbad? Hou het dan kort, en zeker niet te warm. Want hoe tegenstrijdig het ook mag lijken: hoe langer je onder de douche staat, hoe droger je huid wordt.

Zin in een wedergeboorte van je huid? Probeer de verzorgende doucheolie en mesh spons van BE.CARE.

huidverzorging voor de allerkleinsten

Baby’s hebben van nature een delicatere en brozere huid. Dat vraagt dus ook om een aangepaste verzorging met badolie.

Gewone zeep droogt de huid uit waardoor ze vatbaarder wordt voor irritaties. Zeep is dan ook enkel geschikt om zichtbaar vuil zoals stoelgang te reinigen. Ook badcrème of badschuim hebben een uitdrogend effect op de huid. Kies daarom voor badolie.

Deze bevordert de soepelheid van de huid en heeft een hydraterend effect. Laat je baby eerst even in het water zitten en voeg er dan pas een paar druppels badolie aan toe. Zo zijn de huidporiën helemaal open en heeft de badolie het beste effect. Zorg dat de olie zich goed verspreidt in het water door er met de hand in te roeren.

Haal de baby uit het badje van zodra het water begint af te koelen en wikkel hem of haar in een handdoek. Spoelen is niet nodig. Voordat je de kleertjes aantrekt kun je de huid nog eens insmeren met hydraterende babyolie of crème.

Let op: badolie kan een glibberig goedje zijn waardoor het badje glad wordt. Wees dus voorzichtig.

Wist je dat de BE.CARE voedende badolie perfect is voor je baby en kinderen? Deze bevat geen kleurstoffen, noch bewaarmiddelen.

meer weten over BE.CARE?

Ontdek alle producten in je vestiging of op onze webshop.

Wist je dat veelvuldig wassen en douchen je huid net sneller doet uitdrogen? En dat heel wat verzorgingsproducten en cosmetica een negatieve invloed hebben op onze natuurlijke beschermingslaag? Daarom ontwikkelden de apothekers van de Surpluspartners een eigen gamma, BE.CARE. Dit bevat negen verzorgingsproducten op basis van unieke formules, onderworpen aan de hoogste kwaliteitseisen en strengste normen.

Het volledige gamma omvat douchecrème, verzorgende handcrème, badolie, doucheolie, shampoo, handzeep, herstellende handcrème, lichaamsmelk en lippenbalsem.

De tijd van douchen met een blok zeep bij de hand is al lang voorbij, en ondertussen is het aanbod aan douchecrèmes, -gels en-schuimen haast niet meer te overzien. Allemaal beloven ze hetzelfde: een stralende huid en een heerlijke geur. We vertellen je waar je nu écht op moet letten bij het douchen en het kiezen van je doucheproducten.

Langzaamaan hebben we met z’n allen de gewoonte gekweekt steeds vaker te douchen of te baden. Het ontspant en geeft je misschien een fris gevoel, maar je huid, die denkt daar anders over.

vermijd agressieve doucheproducten

Huidreiniging is een van de belangrijkste stappen bij een goede huidverzorging, maar te veel water en agressieve reinigingsproducten zorgen niet alleen voor uitdroging, maar ook voor het wegwerken van het beschermlaagje – de huidbarrière. Deze laag beschermt je huid tegen de koude, bacteriën en andere invloeden van buitenaf.

Reinigingsproducten met een te hoge pH-waarde zijn minder zuur dan je huid, en breken dat beschermlaagje af. Je lichaam heeft minstens enkele uren nodig om die bescherming terug op te bouwen.

Dus laat je bij het uitkiezen van een doucheproduct niet alleen leiden door leuke etiketten, en vooral: overdrijf niet met die producten. Een douchegel of -crème kan nog zo mild zijn, als je drie keer per dag onder de douche springt, droogt je huid alsnog uit.

praktische douchetips

Genoeg theorie, tijd voor praktische tips: hoe help je die huidbarrière je douches te overleven?

  • Douche niet te vaak – dagelijks douchen is écht niet nodig – en hou ook je badsessies kort.
  • Draai je thermostaat een stand of twee naar beneden: hitte onttrekt oliën uit je huid, en die oliën heeft ze net hard nodig om gezond te blijven.
  • Kies voor producten met een huidneutrale pH-waarde (tussen de 5 en de 6): je huid is een beetje zuur, en om die pH-waarde zo weinig mogelijk te verstoren, kies je best een product met een gelijkaardige zuurtegraad.
  • Dep je huid droog in plaats van te wrijven. Dat helpt je lichaam vocht vast te houden.

Een voorbeeld van zeep met een huidneutrale pH-waarde is de verzorgende douchecrème van BE.CARE. Deze douchecrème verzacht, hydrateert en houdt je huidbarrière intact. Ideaal dus voor een douche zonder schuldgevoel tegenover je huid.

Jeuk aan je hoofd? Een droge hoofdhuid? Pijn bij het kammen van je haren? Van een gevoelige hoofdhuid wordt niemand gelukkig. Maar geen reden om met de handen in het haar te zitten, want met de juiste haarverzorging kom je al een heel eind. Dit zijn de 6 meest gemaakte fouten, we vertellen je graag hoe je die vermijdt.

1. je haren te vaak wassen

Een droge hoofdhuid genezen, doe je niet door je haren zo vaak mogelijk te wassen. Je hoofdhuid geraakt er net door geïrriteerd, waardoor je steeds meer jeuk krijgt. Ga je krabben, raakt de huid nog meer geïrriteerd, waardoor op termijn nog meer jeuk ontstaat. En zo ontstaat een pijnlijke, jeukerige, vicieuze cirkel.

Over hoe vaak je je haren dan precies moet wassen, bestaat discussie, maar in het algemeen moeten twee à drie wasbeurten per week volstaan. Gun je gevoelige huid dus af en toe wat rust door een shampoobeurt over te slaan.

2. de haardroger te heet zetten

Ook warme lucht droogt uit. Laat je haardroger af en toe aan de kant liggen, je haren drogen vanzelf ook wel. De gewonnen tijd kan je gebruiken om nog een keer extra te snoozen ’s morgens: win-win! Heb je écht je haardroger nodig, zet ‘m dan op een iets lagere temperatuur. Dat is al een tikkeltje vriendelijker voor je huid.

3. je haar opsluiten

Je haren in een strak kapsel dragen of onder een muts verstoppen? Toch maar beter niet, want hoofdhuid heeft ademruimte nodig. Gooi dus af en toe die haren los, en overdrijf niet met hoofddeksels, om pijn aan je hoofdhuid te vermijden.

4. te agressieve shampoo gebruiken

Een gevoelige en beschadigde hoofdhuid te lijf gaan met shampoos voor een normale huid doe je beter niet. Door een zachtere shampoo te gebruiken droog je je huid minder uit, waardoor je haar en hoofdhuid zich sneller gaan herstellen.

Let op voor shampoos die laurylsulfaten bevatten. Deze reinigen je haren sterk, maar drogen ze tegelijkertijd ook uit. Niet aan te raden dus als je last hebt van een gevoelige hoofdhuid. Ook sulfosuccinaten zijn te vermijden.

5. te warm douchen

Ook onder de douche kan je hoofd lijden onder een te warme temperatuur. Zeg gedag tegen die gloeiendhete douchestraal en verbeter de conditie van je haar en hoofd.

6. te veel stress

Het klinkt eenvoudiger dan het is, maar probeer stress te vermijden. Het is een van de grootste oorzaken van een droge (hoofd)huid, en door die factor te elimineren is het probleem misschien wel meteen van de baan. Een eerste stap? Jezelf af en toe trakteren op een hoofdmassage: ontspanning gegarandeerd.

Op zoek naar een verzorgende, milde shampoo? Probeer de zachte shampoo van BE.CARE die je haar reinigt en verzorgt, zonder de huid uit te drogen.

Je lichaam te lijf gaan met een geurende douchegel en een washandje is niet bepaald de beste oplossing voor je huid. Die wordt veel gelukkiger van een klein beetje doucheolie en de verzorgende en licht scrubbende werking van een mesh spons. We leggen het je graag uit.

de mesh spons: de beste vriend van de gevoelige huid

Een mesh spons maakt niet alleen je huid schoon, maar verwijdert ook je dode huidcellen op een zachtaardige manier. Zonder dat je droge of gevoelige huid beschadigd wordt.

Een mesh spons doet meer dan alleen scrubben. Ze zorgt er namelijk voor dat je doucheolie gaat schuimen. Dat voelt niet alleen luxueuzer aan, ook je huid kan zo’n schuimlaag wel smaken.

je droge huid hydrateren met doucheolie

Een mesh spons en doucheolie zijn als Nicole en Hugo. Afzonderlijk heel leuk, maar gecombineerd pas echt onovertroffen. Door de spons heb je maar een fractie van de olie nodig die je met een klassiek washandje zou gebruiken. Top voor de huid, nog beter voor de portemonnee.

Waarom doucheolie en geen douchegel? Olie is vriendelijker voor de huid dan alternatieven, waar vaak zeep in zit. Zeep droogt de huid uit, waardoor een droge of gevoelige huid strak en trekkerig kan gaan aanvoelen. Doucheolie geeft de hydratatie waar je huid naar snakt. Bovendien blijft er na het douchen een beschermend laagje achter op je lichaam. Zo voelt je huid een hele dag zacht aan, en blijft ze beschermd.

elke dag douchen is verleden tijd

Een laatste tip die we je graag meegeven: die dagelijkse douches die je neemt omdat je denkt dat het zo hoort, zijn absoluut niet nodig. Tenzij je in een tropisch, zweterig klimaat woont of echt vuil wordt tijdens je werk, is om de dag douchen meer dan genoeg. Begin je toch liever elke dag met een relaxerend stortbad? Hou het dan kort, en zeker niet te warm. Want hoe tegenstrijdig het ook mag lijken: hoe langer je onder de douche staat, hoe droger je huid wordt.

Zin in een wedergeboorte van je huid? Probeer de verzorgende doucheolie en mesh spons van BE.CARE.

Baby’s hebben van nature een delicatere en brozere huid. Dat vraagt dus ook om een aangepaste verzorging met badolie.

Gewone zeep droogt de huid uit waardoor ze vatbaarder wordt voor irritaties. Zeep is dan ook enkel geschikt om zichtbaar vuil zoals stoelgang te reinigen. Ook badcrème of badschuim hebben een uitdrogend effect op de huid. Kies daarom voor badolie.

Deze bevordert de soepelheid van de huid en heeft een hydraterend effect. Laat je baby eerst even in het water zitten en voeg er dan pas een paar druppels badolie aan toe. Zo zijn de huidporiën helemaal open en heeft de badolie het beste effect. Zorg dat de olie zich goed verspreidt in het water door er met de hand in te roeren.

Haal de baby uit het badje van zodra het water begint af te koelen en wikkel hem of haar in een handdoek. Spoelen is niet nodig. Voordat je de kleertjes aantrekt kun je de huid nog eens insmeren met hydraterende babyolie of crème.

Let op: badolie kan een glibberig goedje zijn waardoor het badje glad wordt. Wees dus voorzichtig.

Wist je dat de BE.CARE voedende badolie perfect is voor je baby en kinderen? Deze bevat geen kleurstoffen, noch bewaarmiddelen.

meer weten over BE.CARE?

Ontdek alle producten in je vestiging of op onze webshop.

1+1 gratis

Bélène Anti Age gamma

1+1 gratis

Bélène Anti Age gamma

Draagt bij tot een stralende en meer elastische huid. Actie geldig op 2 dezelfde verpakkingen bij Goed apotheek t.e.m. 31/12/2024.

40% korting

Apivita Beevine Elixir

40% korting

Apivita Beevine Elixir

Herstelt het collageen-evenwicht naar het niveau van een jonge huid en heeft een diepgaand anti-aging effect. Actie geldig bij Goed apotheek t.e.m. 31/12/2024.

25% korting

Remederm Dry Skin lichaamsmelk

25% korting

Remederm Dry Skin lichaamsmelk

Voor een (zeer) droge huid of bij atopisch eczeem. Versterkt de huidbarrière. Actie geldig bij Goed Apotheek t.e.m. 31/12/2024.

1+1 gratis

Handcrème Apivita

1+1 gratis

Handcrème Apivita

Een natuurlijke en effectieve oplossing voor elke dag en elke behoefte van je handen en nagels. Geldig t.e.m. 22/11/2024.

onderwerp:

huidverzorging

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

contacteer ons

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius