Ga naar hoofdinhoud
Advertorial 1 januari 2022

voedingssupplementen en je smartphone op vliegtuigmodus: de sleutel tot een heerlijke nachtrust

Piekeren, te veel prikkels van buitenaf of een onregelmatige levensstijl: een slechte nachtrust kan verschillende oorzaken hebben. Uit onze Grote Slaapenquête bleek al dat we sinds de coronacrisis vaker wakker liggen. Nochtans is slaap van vitaal belang om overdag goed te functioneren. Houdt het coronavirus jou ‘s nachts wakker? Of pieker je je suf om allerlei redenen? Met routine, ontspanning en eventueel een voedingssupplement kan de nacht weer van jou worden.

voedingssupplementen en je smartphone op vliegtuigmodus: de sleutel tot een heerlijke nachtrust

zorg voor regelmaat

Een natuurlijk voedingssupplement zoals Lunestil ondersteunt je nachtrust ten goede, maar zeker zo belangrijk is je avondroutine, zodat je lichaam weet dat het tijd is om naar bed te gaan. Regelmaat is de sleutel tot een gezond slaappatroon. Probeer elke avond op een vast tijdstip te gaan slapen en ook je wekker telkens op hetzelfde uur te zetten. Na verloop van tijd wordt je lichaam eraan gewend en zal het zich vanzelf klaarmaken voor een goede slaap. Heb je af en toe nood aan een dutje? Probeer daar dan een echte ‘powernap’ van te maken, niet langer dan 20 minuten.

beperk prikkels

Nog snel even door je Instagramfeed scrollen, je e-mails checken of nog een aflevering van je favoriete serie bingen voor het slapengaan. Het klinkt als ontspanning, maar dat is het niet. Blauw licht, afkomstig van tv-, computer-, tablet- of smartphoneschermen, houdt de aanmaak van melatonine tegen. Alle prikkels die binnenkomen, zorgen ervoor dat je moeilijk de slaap kan vatten. Neem daarom twee uur voordat je echt gaat slapen, rustig de tijd om emotioneel en mentaal in ‘slaapmodus’ te komen. Neem een boek of probeer wat yoga of meditatieoefeningen. Kijk je toch tv, probeer er dan niet te dicht bij te zitten.

Idealiter ga je helemaal zen onder de lakens.

nultolerantie

Vermijd koffie, alcohol en mierzoete frisdranken. Cafeïne in koffie, maar ook in frisdrank, heeft een activerend effect op ons centrale zenuwstelsel en bemoeilijkt het inslapen. En het zogenaamd ‘heilzame’ effect van een slaapmutsje is al lang achterhaald: alcohol mag er dan misschien wel voor zorgen dat je sneller in slaap valt, je zal ‘s nachts vaker wakker worden. Resultaat? Een lichtere, kortere slaap.

natuurlijk voedingssupplement

Uit onze enquête bleek dat het grootste deel van de respondenten ondanks een barslechte nachtrust geen gebruik maakt van middelen om de slaap te bevorderen. Nochtans kan een voedingssupplement een goede en gezonde nachtrust bevorderen.

Uniek in de apotheek is het voedingssupplement Lunestil, met een dubbele werking dankzij de innovatieve duocapsule. De buitenste capsule bevat essentiële lavendelolie (meer bepaald Lavandula angustifolia), die je helpt tot rust komen voor het slapengaan*. De binnenste capsule omvat passiebloemextract, vitamine B6 en melatonine, die vertraagd worden afgegeven. Nadat je bent ingeslapen, draagt de binnenste capsule bij tot een goede en gezonde slaap*. De kans is groter dat je de volgende ochtend fris en opgeladen ontwaakt. Helemaal uitgerust en klaar om aan je dag te beginnen, zonder dat gewenning of verslaving optreedt.

Mochten deze tips niet helpen, vraag dan zeker raad aan je arts of apotheker.

Benieuwd naar de werking van een natuurlijk voedingssupplement zoals Lunestil?

Vraag ernaar bij je Goed apotheek of lees meer online.

Lunestil® is een voedingssupplement en aangewezen voor gebruik bij volwassenen vanaf 18 jaar. Lunestil® kan het rijgedrag en het uitvoeren van gevaarlijke handelingen beïnvloeden. *Lavandula angustifolia is rustgevend en ontspannend en draagt bij tot een goede en gezonde nachtrust. Passiflora incarnata te gebruiken voor een gezonde slaap en om ‘s ochtends uitgerust wakker te worden. Vitamine B6 ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid.

slapeloosheid bij volwassenen
22 oktober 2020
slapeloosheid bij volwassenen
22 oktober 2020
slapeloosheid bij volwassenen
22 oktober 2020
  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
over Goed
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius