Ga naar hoofdinhoud
Advertorial 1 mei 2022

de A van aftersun, de B van bikini en de C van … compressiekousen

Wie last heeft van spataders en zware, vermoeide of gezwollen benen is gebaat bij het dragen van compressiekousen. Die helpen om je bloedstroom te versnellen, om veneuze kleppen beter te sluiten en om typische problemen zoals zware benen te verlichten. De compressiekousen en steunkousen van vandaag zijn dankzij allerlei vernieuwde technieken een stuk comfortabeler dan vroeger. Bovendien zijn ze beschikbaar in trendy kleuren en ook prima geschikt voor warme zomerdagen.

de A van aftersun, de B van bikini en de C van … compressiekousen

ik ga op reis en neem mee: compressiekousen

Niets zo heerlijk als in de zomer lekker op vakantie gaan. Alleen moet je daarvoor vaak wel een stukje reizen. Of het nu met het vliegtuig, de auto, de bus of de trein is: je benen krijgen het door dat lange zitten zwaar te verduren. Bij urenlang reizen zal je bloedstroom vertragen en kan je last krijgen van gezwollen benen of zelfs bloedklonters (trombose). Compressiekousen zoals de hippe JOBST Casual Pattern-kousen zijn in zo’n geval aan te raden om je doorbloeding te verbeteren en de zwelling in je benen te verminderen.

alweer een kilometer

Wandelen, joggen of yogaoefeningen doen: ook met compressiekousen kan je een actieve levensstijl aanhouden. Compressiekousen helpen je bloedstroom te versnellen om afvalstoffen beter af te voeren en zo klachten over pijnlijke benen te vermijden. Kniekousen met een SoftFit-siliconenboord kan je zonder problemen langdurig dragen zonder afzakken terwijl je actief blijft. Iemand zin in een zomerse avondwandeling?

korte broek en zwierige rokjes

Compressiekousen en steunkousen zijn allang niet meer zo suf en saai als vroeger. Ze komen tegenwoordig in heel wat trendy kleuren en motiefjes, zoals de toffe ruitjes van JOBST Casual Pattern of de transparante JOBST UltraSheer, beide te vinden in onze webshop. Compressiekousen kunnen zo een accessoire zijn dat je outfit helemaal áf maakt. Belangrijk is dat de kous je volledige kuit omvat en dat je steeds de correcte maat kiest. Echte medische compressiekousen volgen namelijk niet je schoen- of kledingmaat, maar kies je op basis van de omvang van o.a. je enkels en kuiten. Kousen in de correcte maat volgen perfect je lichaamscontouren zodat je met de juiste ondersteuning zorgeloos in beweging blijft.

Wens je meer uitleg over compressiekousen of wil je hulp bij het kiezen van de juiste maat compressiekousen?

Bezoek een Goed apotheek of thuiszorgwinkel voor professioneel advies.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
over Goed
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius