Ga naar hoofdinhoud
advertorial 1 september 2022

Koester je een zwangerschapswens?

Neem dan Folavit ® 0,4 Start vooraleer je zwanger bent. Van zodra je hebt beslist dat je zwanger wil worden, kan je al extra foliumzuur innemen. De hoeveelheid foliumzuur die je via voeding opneemt, is in de meeste gevallen onvoldoende om aan de verhoogde behoefte te voldoen. Ook bij een gezond en gevarieerd eetpatroon. Start ten minste 1 maand voor de bevruchting met het dagelijks innemen van een voedingssupplement dat 400 µg foliumzuur bevat.

Koester je een zwangerschapswens?

belangrijk voor jou en je kindje

  • Foliumzuur speelt een rol in het celdelingsproces en draagt bij tot de weefselgroei tijdens je zwangerschap. Foliumzuur ondersteunt een normale bloedvorming en het vergroten van je rode bloedcelmassa, de vorming van je placenta en de groei van je foetus en je baarmoeder.
  • Daarnaast verhoog je ook je folaatstatus. Dat is belangrijk, want een lage folaatstatus als je zwanger bent is een risicofactor voor het ontstaan van neuraalbuisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus, zoals bijvoorbeeld een baby met een open ruggetje. Daarom is het aanbevolen om ten minste een maand voor en tot drie maanden na de bevruchting dagelijks 400 µg foliumzuur in te nemen. Weet wel dat er ook nog andere risicofactoren zijn voor het ontstaan van neuraalbuisdefecten. Foliumzuur kan dus het optreden ervan nooit volledig uitsluiten.

Folavit® 0,4 Start bevat de actieve vorm van foliumzuur, 451 µg Calcium-L-methylfolaat, equivalent aan 400 µg foliumzuur. Deze actieve vorm van foliumzuur is direct beschikbaar om zijn biologische functies uit te oefenen en moet niet eerst worden omgezet. Folavit Start is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

schakel tijdens je zwangerschap over op Folavit® 0,4 Essential

Tijdens je eigenlijke zwangerschap blijft foliumzuur belangrijk, net als een goede inname van de voedingsstoffen vitamine D3, jodium en docosahexaeenzuur (DHA).

  • Een tekort aan vitamine D komt nog frequent voor bij zwangere vrouwen. Tijdens je zwangerschap en ook later nog tijdens de borstvoeding kan je via een voedingssupplement extra vitamine D3 Zo verhoog je de hoeveelheid vitamine D die aan je kind wordt doorgegeven.
  • Een jodiumtekortkan je verhelpen door meer melk, vis, brood met gejodeerd zout te consumeren en door gejodeerd zout te gebruiken in plaats van gewoon zout. Bij een eventueel tekort aan jodium is een aanvulling raadzaam.
  • Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier. Als je zwanger bent, is de aanbevolen dagelijkse inname van jodium hoger omdat voldoende schildklierhormonen geproduceerd moeten worden om ook aan de behoeften van de foetus te voldoen.
  • Je kindje heeft ook baat bij een extra inname van DHA, een lange keten meervoudig onverzadigd vetzuur (omega-3). De inname hiervan draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Het gunstige effect van DHA tijdens de zwangerschap en borstvoeding wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen dagelijkse inname voor omega-3 vetzuren voor volwassenen.

Folavit® 0,4 Essential bevat al deze essentiële stoffen. Voor de omega-3 vetzuren gebruiken we algenolie als bron. Hierdoor is het voedingssupplement ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.
 

Neem niet meer dan 1 tablet Folavit® 0,4 Start of  niet meer dan 1 tablet + 1 capsule Folavit® 0,4 Essential per dag. Gebruik het niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl. Bewaar het buiten bereik van kinderen.


22-Folzw-062, Datum laatste herziening: 05/07/2022
Referenties
  • Productinformatie voor de patiënt (‘bijsluiter’) Folavit 0,4 Start
  • Productinformatie voor de patient (‘bijsluiter’) Folavit 0,4 Essential

15% korting

Folavit 0,4 Start of Essential

Folavit 0,4 Start of Essential

Foliumzuur voor zwangere vrouwen. Draagt bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap. Actie geldig bij Goed apotheek en webshop t.e.m. 31/10/2022.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius