Ga naar hoofdinhoud

we schrijven over:

borstzorg

artikel 1 oktober 2020

steun de strijd tegen borstkanker

steun de strijd tegen borstkanker

Stilstaan bij kanker doen we het ganse jaar. De vreselijke ziekte treft immers teveel mensen die ons dierbaar zijn. In oktober besteden we er traditioneel nog meer aandacht aan. In de internationale maand tegen borstkanker steunen wij samen met onder meer Think Pink initiatieven in de strijd tegen borstkanker. Zelfs in het buitenland. Zo helpt Think Pink vrouwen in Bosnië-Herzegovina die weinig toegang hebben tot medische zorg. Ook jij kan dit project steunen door bij Goed een sportbeha Extreme Control of een borstprothese Pure Fresh van Anita Care te kopen.


extra aandacht voor vrouwen in Bosnië-Herzegovina

Gezondheidszorg is niet in alle landen voor iedereen goed toegankelijk. In Bosnië-Herzegovina bijvoorbeeld wonen er heel wat vrouwen op het platteland of in gebieden waar medische zorg allesbehalve dichtbij is. Veel van die vrouwen zijn bovendien werkloos en/of ongeletterd. Ook de fragmentatie van de gezondheidszorg met 13 ministeries van gezondheid en sociale zorg maakt de situatie er niet eenvoudiger op.

Think Pink investeert in een project om de vrouwen in die landelijke gebieden te laten testen op borstkanker. Dat gebeurt onder de noemer ‘Health Days’. Medisch personeel zoekt de vrouwen in die dorpen per bus op op en voert een mammografie en aanverwante onderzoeken uit. Ook krijgen de vrouwen medische opvolging en duiding bij alle onderzoeken zodat ze geïnformeerd zijn over hun rechten op gezondheidsvlak.

samen met Anita Care en Goed

Ook Anita Care draagt de ‘Health Days’ in Bosnië-Herzegovina een warm hart toe. In september en oktober verkopen ze de sportbeha Extreme Control en de borstprothese Pure Fresh met een roze accent. De sportbeha biedt je alle ondersteuning om optimaal te sporten. De siliconevorm van de borstprothese is zo ontwikkeld dat je hem zowel kan gebruiken in een prothesebadpak als tijdens sporten zoals lopen, joggen, wandelen … Je wint tweemaal met je aankoop: je kan comfortabel sporten en steunt het borstkankeronderzoek van Think Pink.

sportbeha Extreme Control

Koop de roze edities van de sportbeha Extreme Control hier online. Geschikt voor iedereen.

sportbeha Extreme Control

sportprothese Pure Fresh

Koop de sportprothese Pure fresh pink edition hier. En steun het goede doel. Hier online te koop of in je Goed thuiszorgwinkel.

sportprothese Pure Fresh

waarom een sportbeha dragen een goed idee is

Vrouwen die met borstkanker te kampen hebben, doen er goed aan te sporten met een sportbeha. Een aangepaste beha houdt immers rekening met de vorm van een borstprothese. Maar eigenlijk is een sportbeha geschikt voor alle sportieve vrouwen.

  • Een sportbeha is comfortabeler dan een gewone beha. Een sportbeha is zo ontworpen dat je borsten veel meer ondersteuning krijgen terwijl je sport.
  • Te los ondersteunde borsten kunnen pijnlijk zijn als je sport: voor sommige vrouwen is het zelfs een reden om te stoppen met sporten.
  • Er bestaat voor elke cupmaat een sportbeha.
  • De pasvorm van een sportbeha zorgt ervoor dat hij niet verschuift en dat je toch comfortabel kan ademhalen.
  • De bandjes zijn zacht en breed en snijden niet in je huid.
  • Een sportbeha bestaat uit zweetabsorberend materiaal.


De Extreme Control sportbeha is te koop via onze webshop. Meer weten? Zelf komen passen? Bel naar 03 205 69 22 voor een afspraak of kom langs in een van onze borstspeciaalzaken.

recent nieuws

papierloos-medicatievoorschrift-nieuws

wat moet je weten over het papierloos voorschrift?

Vanaf 15 september 2021 krijg je van je arts, vroedvrouw of tandarts geen papieren of digitaal bewijs meer om je voorgeschreven geneesmiddelen bij een apotheker af te halen. In plaats daarvan stuurt j...

lees nieuwsbericht
uitleendienst

5x meteen geholpen met onze uitleendienst

Soms heb je heel snel een zorgoplossing nodig, maar slechts voor een bepaalde duur: je kan immers niet voorspellen wanneer je ziek wordt, een blessure oploopt bij het sporten of bij een val. Ook ouder...

lees nieuwsbericht
online-hoortest

hoor jij de piep?

Wist je dat wereldwijd steeds meer mensen, en ook kinderen, aan gehoorverlies of gehoorschade lijden? Dat kan te wijten zijn aan genetische factoren, complicaties bij de geboorte, infecties en ziektes...

lees nieuwsbericht
  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
over Goed
hulp nodig?

ons team is elke weekdag bereikbaar tussen 9:00 – 17:00 en op zaterdag tussen 9:00 – 12:00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius