Ga naar hoofdinhoud

we schrijven over:

mobiliteit

artikel 8 maart 2021

kom langs op onze fietstestdagen

kom langs op onze fietstestdagen

de juiste aangepaste fiets kiezen

Om te kunnen beslissen welke aangepaste fiets het beste bij jou past, moet je rekening houden met een aantal factoren. Wat zijn jouw mogelijkheden? Heb je een beperking? Hoeveel kracht heb je nog in je benen en/of armen?

Er bestaan namelijk fietsen voor elke specifieke situatie. Heb je nog voldoende kracht en behendigheid om te rijden en te trappen, dan is een fiets met een lage of verbrede instap, een driewieler of een handbike een goed idee. Ook voor kinderen hebben we verschillende modellen. 

Een tandem of meerijfiets is dan weer aangeraden als je beperkt bent in je bewegingen, maar toch nog wil kunnen genieten van fietstochtjes samen.

De meeste aangepaste fietsen hebben elektrische aandrijving. Ontdek meer over de verschillende soorten fietsen.

Tijdens de fietstestdagen kan je verschillende modellen uittesten. Onze mobiliteitsverstrekkers vertellen je graag welke aangepaste fietsen er zijn, wat de voor- en nadelen van elk model zijn en hoe je de beste keuze maakt. Zij luisteren naar jouw verhaal en zoeken samen met jou uit welke aangepaste fiets het best bij je past. 

praktisch

De testdagen gaan door op 2, 3, 7, 9, 10 en 14 april in de Goed thuiszorgwinkels van Roeselare, Scherpenheuvel, Turnhout en Zwijnaarde. Bekijk alle praktische details of boek meteen je tijdslot.

recent nieuws

zo-rij-je-goed

rij en voel je vrij

Scooters zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Maar welke neem je precies? De specialisten van Goed helpen je graag op weg naar de scooter die bij jou past.

lees nieuwsbericht
uitleendienst

5x meteen geholpen met onze uitleendienst

Soms heb je heel snel een zorgoplossing nodig, maar slechts voor een bepaalde duur: je kan immers niet voorspellen wanneer je ziek wordt, een blessure oploopt bij het sporten of bij een val. Ook ouder...

lees nieuwsbericht
online-hoortest

hoor jij de piep?

Wist je dat wereldwijd steeds meer mensen, en ook kinderen, aan gehoorverlies of gehoorschade lijden? Dat kan te wijten zijn aan genetische factoren, complicaties bij de geboorte, infecties en ziektes...

lees nieuwsbericht