Ga naar hoofdinhoud

we schrijven over:

mobiliteit

artikel 12 juni 2020

rij en voel je vrij

rij en voel je vrij

verschil in binnen, buiten en beide

binnenscooter
  • Een binnenscooter rijdt vooral op vlakke ondergrond vlot. Hij is compact en wendbaar, ideaal om in huis rond te rijden, maar ook voor korte afstandjes buiten. Je kan hem vaak makkelijk uit elkaar halen of opplooien en zo meenemen in de wagen. 
  • Buitenscooters vind je in veel maten en gewichten. Zo merk je een groot verschil tussen modellen voor beperkte afstanden en robuustere types om verder en/of op oneffen terrein te rijden. De meeste zijn standaard uitgerust met een vering. 
buitenscooter
binnen - en buitenscooter
  • Een scooter voor binnen en buiten is een goede tussenoplossing. Zijn actieradius gaat tot 30 km. Hij is wat kleiner en heeft lichtere batterijen dan een gewone buitenscooter. Dat maakt hem dus handiger in huis.

hoe ver en rap ga je rijden?

Rij je lange afstanden - vanaf 25 km/dag - kies dan een buitenscooter met grote actieradius. Verplichte verlichting en richtingaanwijzers zijn standaard, spiegels een aanbevolen optie. De snelheid kan je programmeren: meestal 15 km/uur. Lichtere modellen zijn vaak gelimiteerd tot 12 km/uur.


op hoeveel wielen rij je best?

  • 3 wielen: vooraan een stuurwiel, achteraan twee aandrijfwielen. Eén voorwiel geeft minder wrijving en draait iets makkelijker voor bv. mensen met een halfzijdige verlamming. Korte draaicirkel en veel beenruimte, maar sommigen voelen zich niet zo veilig op dit model.
  • 4 wielen: twee stuurwielen vooraan en twee aandrijfwielen achteraan. Deze scooter is robuuster van design en geeft vaak een groter veiligheidsgevoel. Ook stabiel op ruw terrein. De grotere draaicirkel maakt hem wel minder wendbaar.


zit je zeker goed?

Kom zeker onze scooters eens testen. We geven je ook tips waar je best op let. 

  • Stoel naar voor/achter schuiven, zodat je je knieën niet kwetst.
  • Is er voldoende steun voor je voeten?
  • Hoofdsteun en armsteunen anders instellen of de armsteunen zelfs volledig wegklappen.
  • Zetel (weg)draaien om makkelijker in en uit te stappen.


we hebben het voor je


verschillende modellen uitproberen?
Maak een afspraak, bel ons op 03 205 69 24 of kom gerust eens langs in een Goed thuiszorgwinkel.

Onze specialisten wijzen je de weg naar jouw ideale scooter.


recent nieuws

fietstestdagen-banner

kom langs op onze fietstestdagen

Wanneer je niet meer zo vlot te been bent of een fysieke of motorische beperking hebt, kan je dankzij een aangepaste fiets toch nog genieten van een heerlijke fietstocht of gewoon je dagelijkse korte...

lees nieuwsbericht
uitleendienst

5x meteen geholpen met onze uitleendienst

Soms heb je heel snel een zorgoplossing nodig, maar slechts voor een bepaalde duur: je kan immers niet voorspellen wanneer je ziek wordt, een blessure oploopt bij het sporten of bij een val. Ook ouder...

lees nieuwsbericht
online-hoortest

hoor jij de piep?

Wist je dat wereldwijd steeds meer mensen, en ook kinderen, aan gehoorverlies of gehoorschade lijden? Dat kan te wijten zijn aan genetische factoren, complicaties bij de geboorte, infecties en ziektes...

lees nieuwsbericht