frontend.core.general.skipToMainContent.label frontend.core.general.skipToMainContent.label
mobiliteit - 12 juni 2020

rij en voel je vrij

verschil in binnen, buiten en beide

binnenscooter
  • Een binnenscooter rijdt vooral op vlakke ondergrond vlot. Hij is compact en wendbaar, ideaal om in huis rond te rijden, maar ook voor korte afstandjes buiten. Je kan hem vaak makkelijk uit elkaar halen of opplooien en zo meenemen in de wagen. 
  • Buitenscooters vind je in veel maten en gewichten. Zo merk je een groot verschil tussen modellen voor beperkte afstanden en robuustere types om verder en/of op oneffen terrein te rijden. De meeste zijn standaard uitgerust met een vering. 
buitenscooter
binnen - en buitenscooter
  • Een scooter voor binnen en buiten is een goede tussenoplossing. Zijn actieradius gaat tot 30 km. Hij is wat kleiner en heeft lichtere batterijen dan een gewone buitenscooter. Dat maakt hem dus handiger in huis.

hoe ver en rap ga je rijden?

Rij je lange afstanden - vanaf 25 km/dag - kies dan een buitenscooter met grote actieradius. Verplichte verlichting en richtingaanwijzers zijn standaard, spiegels een aanbevolen optie. De snelheid kan je programmeren: meestal 15 km/uur. Lichtere modellen zijn vaak gelimiteerd tot 12 km/uur.


op hoeveel wielen rij je best?

  • 3 wielen: vooraan een stuurwiel, achteraan twee aandrijfwielen. Eén voorwiel geeft minder wrijving en draait iets makkelijker voor bv. mensen met een halfzijdige verlamming. Korte draaicirkel en veel beenruimte, maar sommigen voelen zich niet zo veilig op dit model.
  • 4 wielen: twee stuurwielen vooraan en twee aandrijfwielen achteraan. Deze scooter is robuuster van design en geeft vaak een groter veiligheidsgevoel. Ook stabiel op ruw terrein. De grotere draaicirkel maakt hem wel minder wendbaar.


zit je zeker goed?

Kom zeker onze scooters eens testen. We geven je ook tips waar je best op let. 

  • Stoel naar voor/achter schuiven, zodat je je knieën niet kwetst.
  • Is er voldoende steun voor je voeten?
  • Hoofdsteun en armsteunen anders instellen of de armsteunen zelfs volledig wegklappen.
  • Zetel (weg)draaien om makkelijker in en uit te stappen.


we hebben het voor je


verschillende modellen uitproberen?
Maak een afspraak, bel ons op 03 205 69 24 of kom gerust eens langs in een Goed thuiszorgwinkel.

Onze specialisten wijzen je de weg naar jouw ideale scooter.


recent nieuws

griepvaccinatie-corona-covid-blog

griepvaccinatie in tijden van corona

Het najaar is het vaste moment voor de jaarlijkse griepprik. Door de aanwezigheid van het coronavirus is in 2020 het griepvaccin nog meer dan anders aangeraden.

Lees nieuwsbericht
familie-symptomen-griep-corona-verkoudheid

verkoudheid, griep of corona?

Het coronavirus is nog altijd aanwezig. En in het najaar doen ook het griepvirus en verkoudheden weer de ronde. Hoe kan je de symptomen van griep, verkoudheid of corona van elkaar onderscheiden?

Lees nieuwsbericht
resound_one

hoorapparaat met luidspreker én extra microfoon in je oor

Nog beter horen doe je met een hoogtechnologisch hoorapparaat. Bij ReSound One zitten de luidspreker en microfoon in je oor. Ontdek het bij Goed hoorcentrum.

Lees nieuwsbericht
wil je ons volgen?
meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang promoties en advies op maat over jouw gezondheid.