Ga naar hoofdinhoud

we schrijven over:

online services

artikel 22 maart 2021

waarom een huisapotheker een goed idee is

waarom een huisapotheker een goed idee is

wat doet een huisapotheker?

Een huisapotheker begeleidt je bij je medicatiegebruik door je advies op maat te geven en een overzicht te bewaren van alle geneesmiddelen die je gebruikt. Je huisapotheker houdt ook rekening met gezondheidsproducten die een invloed kunnen hebben op de werking van geneesmiddelen zoals voedingssupplementen. Hij of zij weet dus het beste welke middelen je zonder zorgen kan gebruiken en welke je beter mijdt. Geruststelling gegarandeerd dus. 

Jouw medicatieschema en je farmaceutisch dossier kan hij of zij bovendien delen met andere zorgverleners, zoals je huisarts, de specialist of het ziekenhuis. Zo ben je zeker dat zij over alle nodige gegevens over je geneesmiddelengebruik beschikken. Op die manier wordt je huisapotheker een belangrijke schakel in het zorgtraject.

wie kan een huisapotheker kiezen?

Iedereen kan een huisapotheker aanduiden. Op het eerste zicht lijkt het misschien interessanter voor chronische patiënten en mantelzorgers, maar eigenlijk is het nuttig voor iedereen. Een huisapotheker kan een echte vertrouwenspersoon worden. 

hoeveel kost dat, een huisapotheker?

De service van huisapotheker is volledig gratis. Jij hoeft niets te betalen. Je kan zelf kiezen wie je aanduidt als huisapotheker en je kan je keuze bovendien op elk moment wijzigen.

maak van je Goed apotheker jouw huisapotheker

Ontdek nog meer voordelen en wat je moet doen om een huisapotheker aan te stellen, en lees enkele getuigenissen in ons dossier ‘Alles wat je moet weten over je huisapotheker’.

recent nieuws

online-shopping-click&collect

click & collect: de juiste weg naar jouw bestelling

Bestel online of telefonisch voor 18 uur en kom je bestelling de volgende werkdag GRATIS afhalen in één van onze Goed-vestigingen. Lees er hier meer over.

lees nieuwsbericht
klaar-voor-de-lente

helemaal klaar voor de lente

Met de lente in het vooruitzicht houden we traditioneel onze grote schoonmaak. Een net huis is niet alleen goed voor onze mentale, maar ook voor onze fysieke gezondheid. Denk bijvoorbeeld maar aan al...

lees nieuwsbericht
Goed-magazine-lente-zomer

ontdek ons Goed magazine lente-zomereditie

De derde editie van het Goed magazine is een feit. Klaar voor een nieuw seizoen. Een boekje boordevol lentekriebels en tips om zorgeloos aan een heerlijke zomer te beginnen.

lees nieuwsbericht