Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

hoorapparaten

artikel 13 mei 2022

beter horen begint bij Goed: het verhaal van Martine

Het besef minder goed te horen is voor bijna iedereen een echte vloek. Dat hoeft het echter niet altijd te zijn. Er bestaan heel wat hoorhulpmiddelen die gehoorverlies uitstekend kunnen opvangen. Met een hoogtechnologisch hoorapparaat kom je al ver, en nog meer zo als je het koppelt aan slimme uitbreidingen. Precies wat Martine uit Knokke-Heist heeft gedaan. Door te kiezen voor Roger Select™ hoort ze opnieuw prima wat de mensen rondom haar zeggen, zelfs als er veel rumoer is. En dat is nog maar een van de vele voordelen.

beter horen begint bij Goed: het verhaal van Martine

Martine is klant bij Goed hoorcentrum Brugge. Meer zelfs, een tevreden klant. ‘Aan mijn linkeroor ben ik volledig doof. Daar draag ik geen hoorapparaat omdat ik niets meer registreer in dat oor. Als er iemand links van mij staat en iets tegen me zegt, kan ik dat dus in principe niet meer horen. Maar ik hoor die geluiden en stemmen wel dankzij het hoorapparaat in mijn rechteroor, zij het niet altijd even duidelijk. Audiologe Jolien zorgde voor een oplossing zodat het geluid links van mij toch beter door mijn hoorapparaat wordt opgevangen.’

leven met Roger

Martine gebruikt naast haar hoorapparaat ook een Roger-microfoon. Daardoor kan ze terug uitstekend spraak verstaan, zelfs in een lawaaierige omgeving. De microfoon helpt haar ook om haar echtgenoot opnieuw helder te horen. ‘En die is nu vooral blij dat hij zijn stem niet meer hoeft te forceren, want hij heeft nogal een zachte stem. Ook voor de televisie is het handig. Die hoeft niet meer luider te staan. Gewoon op het volume dat voor mijn echtgenoot ok is. Ik leg Roger in de buurt van de tv en hoor daardoor zowel mijn man als de televisie probleemloos. Ja, sinds Roger er is, zijn we met drie thuis’ (lacht). Waar Martine echt intens kan van genieten is van muziekervaring. Zij en haar man zijn grote liefhebbers van klassieke muziek. Dankzij Roger hoort ze alle verschillende instrumenten op de elpees of cd’s waar ze naar luistert opnieuw heel helder. ‘In mijn zetel zitten, Roger activeren, verbinden met mijn hoorapparaat en genieten van de muziek… zalig gewoon.’

zelf bepalen wat je hoort

Een groot voordeel van Roger is dat Martine zelf kan bepalen wat ze hoort. ‘Als Roger op een tafel ligt waaraan heel wat mensen zitten, dan kan ik het achtergrondgeluid uitschakelen of dempen en de stem van een welbepaalde persoon naar de voorgrond halen. Gewoon even op de microfoon tikken volstaat daarvoor. Vroeger moest ik bij een vergadering of lezing altijd vooraan gaan zitten om de spreker te verstaan. Nu kan die spreker de Roger-microfoon aan zijn kledij hechten of vlak bij hem leggen en ik hoor alles perfect. Er zijn al momenten geweest waarop ik dacht dat ik eigenlijk teveel hoorde’ (lacht).

opladen met een powerbank

‘Eens opgeladen gaat mijn hoorapparaat 24 uur mee. ’s Nachts opladen volstaat. Met een volle batterij gaat Roger 8 uur mee. Dat is voor veel mensen voldoende, maar niet voor mij omdat ik hem echt wel veel gebruik. Ook in de wagen om met mijn man te praten. Dus laad ik Roger tussendoor op via een powerbank. Ik heb altijd zo’n oplader mee, waar ik ook ga. En ook in de auto ligt er standaard een oplader. Zo kan ik waar ik ook ben in elke situatie en elk moment van de dag het beste halen uit mijn hoorapparaat. Zonder Roger zou ik echt wel een aanzienlijk deel leef- en hoorcomfort missen. Mijn echtgenoot en ik zijn Goed hoorcentrum en Jolien eeuwig dankbaar voor deze oplossing.’

Roger Select™ - altijd in het hart van het gesprek

  • Meerdere microfoons in zes richtingen dekken spraak in een straal van 360°.
  • De microfoon selecteert automatisch wie aan het praten is en schakelt naadloos over van de ene spreker naar de andere.
  • Je kan ook zelf de persoon of het gesprek selecteren waarop je je wil concentreren.
  • De spreker kan het rond de nek hangen of op de kleding klemmen zodat je alles heel helder hoort.
  • Je kan er ook draadloze telefoongesprekken mee voeren via bluetooth en luisteren naar televisie en multimedia-apparaten.

wil je graag advies over hoorapparaten?

Bezoek dan je Goed hoorcentrum in de buurt voor een gratis hoortest en intakgesprek. Onze audiologen begeleiden je graag in je keuze naar het juiste hoortoestel.

wil je graag advies over hoorapparaten?
  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius