Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

horen

artikel 20 juni 2022

onze Goed-audiologen stellen zich voor

Maak kennis met onze audiologen. In de Goed hoorcentra begeleiden zij je bij een oplossing voor je gehoorproblemen en -bescherming.

onze Goed-audiologen stellen zich voor

Onze Goed-audiologen zijn stuk voor stuk ervaren, gepassioneerde medewerkers die graag samen met jou zoeken naar de meest geschikte hooroplossing. Lees hier wat ze zo boeiend vinden aan hun job en waarom ze voor het vak gekozen hebben.

audiologe Angelia Aben

Angelia Aben
woont in Pelt • 27 jaar • getrouwd • speelt tennis • werkt in de Goed hoorcentra in Pelt en Hasselt

Als audiologe help ik mensen met een gehoorprobleem, maar draag ik ook mijn steentje bij aan de preventie van gehoorverlies. Mijn job is heel veelzijdig en dat maakt het zo interessant. Ik ben audiologe in Hasselt en in Overpelt en ik neem ook de huisbezoeken voor mijn rekening. Mensen die minder mobiel zijn help ik verder aan huis. Ik vind het heel fijn om met oudere mensen te werken. Hun dankbaarheid geeft me veel voldoening en energie. Het liefste wat ik doe, is het afstellen van de hoorapparaten voor de eerste keer, de start van de proefperiode. Het raakt me als ik zie dat mensen emotioneel worden omdat ze na (vaak lange) tijd weer beter kunnen horen.  

Leuke gesprekken voeren, een vertrouwensrelatie opbouwen met de mensen, een luisterend oor zijn, mij verdiepen in de technologische snufjes van de hoorapparaten, oplossingen bedenken, advies en hulp op maat geven, het medische luik, de weg vinden naar de huisbezoeken, opleidingen volgen, … Het zijn stuk voor stuk aspecten die ervoor zorgen dat ik mijn job dolgraag doe!   

audiologe Charlotte Gielis

Charlotte Gielis
woont in Beringen • 25 jaar • verloofd • luistert graag naar podcasts • werkt in de Goed hoorcentra in Tessenderlo en Genk

Tijdens mijn studies logopedie en audiologie ging ik op zoek naar een werkomgeving die bij me past. Zo deed ik stage in zelfstandige praktijken, scholen, revalidatiecentra en hoorcentra. Tijdens mijn stage bij Goed wist ik onmiddellijk dat het werk als audiologe in een hoorcentrum de geknipte job voor mij was. Het werk als audiologe is enorm boeiend. Het technische, maar zeker ook het menselijke aspect. Ik hou ervan om mensen te leren kennen. Elk verhaal is uniek en vraagt een andere aanpak. Pas wanneer je een vertrouwensband met iemand opbouwt, kan je samen op zoek naar een hoortoestel dat in iemands leven past.

Het gaat om meer dan beter horen alleen, het gaat om het verrijken van iemands leven. Niets zo fantastisch als verhalen van mensen die nooit gedacht hadden om terug met zelfvertrouwen naar een feestje gaan of weer te kunnen genieten van een pianostuk dat een kleinkind voor hen speelt. Samen met een klant het schijnbaar onmogelijke weer mogelijk maken, dat geeft echt voldoening! 

audiologe Kim Bloemen

Kim Bloemen
woont in Houthalen • 32 jaar • getrouwd en mama van Lene en Seppe • houdt van shoppen • werkt in de Goed hoorcentra in Herk-de-Stad en Lanaken

Wat ik het leukste vind aan mijn job is de combinatie van het fijnere prulwerk met het sociale contact. Ik ben altijd nieuwsgierig naar mensen hun verhaal en vind het dan ook fijn dat we tussendoor vaak de tijd hebben om een babbeltje te slaan. Zo bouw je een echte band op met de klanten. Wie ik nooit zal vergeten is een klant waarvan haar omgeving zei dat ze dement was. Eens haar hoorapparaten waren aangepast, bleek dat helemaal niet het geval, ze hoorde gewoon heel slecht. Ze bloeide hierna helemaal open. Zoiets is natuurlijk geweldig om te zien, op die momenten ben ik heel trots dat ik daarbij heb kunnen helpen. Het geeft enorm veel voldoening om mensen hun levenskwaliteit te verbeteren door ze terug beter te laten horen. 

audiologe Brenda Boerema

Brenda Boerema
woont in Bilzen • 25 jaar • samenwonend • levensgenieter • werkt in de Goed hoorcentra in Bilzen en Genk

Als kind droomde ik ervan om tandarts of kapster te worden. Dat ik een beroep zou kiezen met sociaal contact was dus al vroeg duidelijk. Uiteindelijk koos ik voor de opleiding logopedie en audiologie. Initieel met de bedoeling om logopediste te worden. Maar uit stages bleek dat dit beroep me toch niet helemaal lag. Dus ik haalde ook een diploma audiologie. Een goede keuze. Mijn eerste stage liep ik bij Goed hoorcentrum en was meteen raak. Ik maak er een missie van om elke slechthorende die langskomt correct en duidelijk te informeren. Samen zoeken we naar een hooroplossing op maat. Voor de resultaten doe je het gewoon, een persoon helemaal zien openbloeien of te horen krijgen dat ze veel eerder hadden moeten langskomen. Dat geeft mij elke keer opnieuw een warm gevoel. 

audiologe Carolien Van der Borght

Carolien Van der Borght
woont in Kortrijk • 25 jaar • samenwonend • werkt in de Goed hoorcentra in Poperinge en Veurne
 
In 2013 startte ik de vierjarige opleiding audiologische wetenschappen aan de Universiteit van Gent. In het begin is het altijd afwachten of een studie jou ligt of niet. Maar al snel werd duidelijk dat ik de juiste studierichting had gekozen, zeker omdat dit een perfecte combinatie is van medische en sociale aspecten. Bij het afstuderen konden we kiezen tussen werken als audioloog in het ziekenhuis of in een hoorcentrum. In het hoorcentrum voelde ik dat ik een betere band kon opbouwen met de klanten, hen beter kon begeleiden en ondersteunen. Daarnaast haal ik voldoening uit het steeds evoluerend technisch en wetenschappelijk aspect van hoorapparaten, hoorhulpmiddelen en oordoppen. Gehoorbescherming, gehoorschade en gehoorverlies zijn sterk groeiende thema’s in onze huidige maatschappij. Mensen herkennen sneller hun gehoorproblemen en zoeken naar een oplossing. Hier ligt een minder groot taboe op en daar ben ik blij om. Ik ben heel tevreden en hoop nog een lange tijd mensen verder te kunnen informeren en helpen.

audiologe Tamara De Kesel

Tamara De Kesel
woont in Lievegem • 32 jaar • samenwonend • werkt in het Goed hoorcentrum van Eeklo
 
Ik behaalde een bachelor in  de audiologie aan de hogeschool in Gent, maar ik ben eerst beginnen werken in de Goed thuiszorgwinkel. Die eerste ervaring heeft als voordeel dat ik klanten ook makkelijker kan doorverwijzen naar de collega’s van de thuiszorgwinkel voor andere noden. 
In 2012 ben ik dan begonnen als audiologe bij Goed hoorcentrum. De job van audioloog biedt een mooie afwisseling tussen administratie en sociaal contact. Als audiologe kan je vaak een nieuwe wereld laten opengaan bij je klanten. Veel mensen horen al jaren minder goed, waardoor ze geïsoleerd raken. Dankzij onze hoorapparaten kunnen ze terug actief deelnemen aan gesprekken en bloeien ze weer open. Je bouwt vaak ook echt een band op, omdat je samen een heel proces doorloopt. Dat geeft me echt enorm veel voldoening.

Laat je gehoor testen in onze hoorcentra

maak een afspraak met 1 van onze professionele audiologen en laat je gehoor testen

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
over Goed
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius