Ga naar hoofdinhoud

scoor je vrijheid

Minder goed ter been? Je doet er goed aan om toch te bewegen en van de buitenlucht te genieten. Net als Mario, die zijn mobiele vrijheid terug in eigen handen heeft genomen. Hij krijgt daarbij de hulp van onze orthopedisch technologen in de mobiliteitshulpmiddelen die hem helpen bewegen, sporten en genieten van het leven.

het verhaal van Mario

Mario verloor zijn been na een zwaar motorongeval en draagt al een fiks aantal jaar een beenprothese. Maar het leven ging verder. ‘Sport is en blijft mijn leven, ook nu ik een lichamelijke beperking heb. Goed begeleidde me met een sportrolstoel waarmee ik me helemaal kan uitleven op het basketplein. Daarnaast heb ik ook nog een gewone rolstoel waar ik kan mee wheelen. Zo blijf ik elke dag bewegen en genieten.'

wij helpen met jouw mobiele vrijheid

Goed helpt je grenzen verleggen. Van onbezorgd rondstappen met een wandelstok tot voluit sporten met je rolstoel … wat ook je vraag is, we staan voor je klaar en zoeken samen met jou naar de oplossing die het best bij jou past.

 • expertise van orthopedisch technologen in mobiliteitshulpmiddelen die oog en oor hebben voor jouw verhaal
 • demonstraties van alle mogelijke mobiliteitshulpmiddelen zodat je voor de aankoop weet perfect weet waar je aan toe bent
 • opvolging van eventuele financiële tegemoetkomingen van het RIZIV, het VAPH of je ziekenfonds
 • handige informatie, zowel via brochures als via onze website

wat is een orthopedisch technoloog?

Frederic is een van onze orthopedisch technologen ook wel mobiliteitsverstrekkers genoemd. Samen met zijn collega’s helpt hij je graag bij het vinden van het mobiliteitshulpmiddel dat volledig is toegespitst op jouw noden, wensen en mogelijkheden.  Hoe we dat doen vertelt hij jou graag zelf in dit filmpje.

>> bekijk hoe Frederic jou kan helpen

fre

hoe je mobiliteitshulpmiddel kiezen en betalen

Bij de aanschaf van een mobiliteitshulpmiddel heb je in sommige gevallen ook recht op een financiële tegemoetkoming. Goed thuiszorgwinkel begeleidt je bij dit traject. 

 • Stap 1: haal een voorschrift bij arts. Wanneer die vaststelt dat je een fysieke beperking hebt, zal hij een medisch voorschrift voor een mobiliteitshulpmiddel invullen en je eventueel doorverwijzen voor bijkomende verslagen. Goed informeert je wie je moet contacteren en welke documenten je nodig hebt.
 • Stap 2: krijg advies op maat. Ga met je voorschrift langs bij een erkende mobiliteitsverstrekker bij Goed thuiszorgwinkel voor advies op maat. We gaan samen met jou en je eventuele mantelzorger op zoek naar het mobiliteitshulpmiddel dat het best bij je past en dat je het meeste comfort geeft.
 • Stap 3: de Zorgkas regelt tussenkomst met de verstrekker. Met een blijvende of langdurige beperking heb je voor de huur of aankoop van sommige mobiliteitshulpmiddelen recht op een terugbetaling via de Vlaamse sociale bescherming. Onze verstrekker dient jouw aanvraag voor een tussenkomst van het hulpmiddel in bij de Zorgkas.
 • Stap 4: levering van het mobiliteitshulpmiddel. Goed maakt je rolstoel of ander hulpmiddel klaar. Je kan het mobiliteitshulpmiddel zelf afhalen of het kan aan huis geleverd worden.
 • Stap 5: herstelling bij defecten. Hapert je mobiliteitshulpmiddel of is het defect? Dan kun je terecht bij de technische dienst van Goed om het te laten herstellen. 

mobiliteitshulpmiddelen op onze webshop

In onze vestigingen staan onze orthopedisch technologen voor je klaar, maar ook online vind je een heel gamma hulpmiddelen.

Zoals een uitgebreid assortiment wandelstokken en rollators maar ook oprijsystemen om gemakkelijk over drempels en hindernissen te geraken.

tips en advies over mobiliteitshulpmiddelen

Waarschijnlijk heb je veel vragen over mobiliteit als je minder goed te been bent. Of als je als mantelzorger voor iemand zorgt die niet meer zo mobiel is. We beantwoorden graag al je vragen, zowel in onze vestigingen of bij jou thuis. Maar ook online vind je heel wat interessante informatie zoals een overzicht van ons gamma, handige gebruikerstips en moedige getuigenissen.

>> meer info over aangepaste fietsen
>> meer info over rolstoelen
>> meer info over scooters
>> meer info over krukken
>> meer info over rollators

maak nu je afspraak

Een specifieke vraag over jouw mobiliteit of nieuwsgierig naar ons aanbod en onze expertise? Kom gerust eens langs bij een Goed thuiszorgwinkel in je buurt. Of beter nog, maak een afspraak zodat wij jouw bezoek kunnen inplannen om je nog beter te kunnen helpen. Maak een afspraak via de knop hieronder of bel naar 03 205 69 24.

 • gratis verzending vanaf €40 met bpost
 • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius