Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

scootmobiel

artikel 2 maart 2021

een nieuw leven voor Georgette dankzij de scooter

Een mobiliteitshulpmiddel is meer dan enkel een voorwerp om je van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Het heeft ook een invloed op je levenskwaliteit. Vraag dat maar aan Georgette, een levenslustige vrouw van 84. Sinds ze een scooter heeft, geniet ze weer volop van het leven.

een nieuw leven voor Georgette dankzij de scooter

Georgette Callewaert uit Evergem heeft altijd graag gefietst. Tot ze twee jaar geleden te horen kreeg dat ze kanker had. Dat was een donderslag bij heldere hemel. Dankzij haar medicatie voelt ze zich intussen beter, maar fietsen hoort er helaas niet meer bij. 

waarom fiets je niet meer?

'Ik durf het niet meer, omdat ik bang ben om te vallen’, geeft Georgette toe. 'Mijn kinderen willen ook niet dat ik nog de fiets zou nemen.’ Maar Georgette wist meteen wat de oplossing was: een scooter. Twintig jaar geleden zag ze er iemand mee rondrijden en toen vond ze het ook al een goed idee voor wanneer ze ooit minder goed te been zou zijn. Sinds augustus rijdt Georgette met een stevige buitenscooter, en ze heeft het zich nog geen moment beklaagd. 

is rijden met een scooter moeilijk?

'Neen. Het geeft ook een veel veiliger gevoel dan een fiets’, aldus Georgette. 'Het gaat niet zo snel, je zit op je gemak en je voelt geen zadelpijn. Zo’n scooter heeft alle voordelen. Ik rij er graag mee.’ 

De eerste keer dat ze op de scooter plaats nam, had ze wat zenuwen, maar dat was vooral omdat ze al twee jaar niet meer gefietst had. Georgette vond bovendien iemand die haar perfect kon uitleggen hoe ze het moest aanpakken. 'Bij ons in de wijk woont een weduwnaar van wie ik wist dat hij al langer met een scooter rijdt’, vertelt ze. 'Hij heeft me voorgesteld om wat advies te geven. De eerste keren reed ik te snel in de bochten en draaide ik niet kort genoeg. Nu gaat het al heel goed. Die man komt nog af en toe langs, en dan gaan we samen rijden. We hebben elkaar dus leren kennen door de scooter. We zijn gewoon vrienden hoor. Maar vriendschap is ook belangrijk.’ 

waarvoor gebruik je de scooter?

Georgette gebruikt haar scooter om kleine boodschappen te doen. Ze wil ook uitzoeken of ze er een aanhangwagentje aan kan vastmaken, zodat ze bijvoorbeeld een zak potgrond kan kopen of grotere boodschappen kan doen. Toen ze de scooter kocht, heeft ze trouwens meteen een zwaardere batterij laten installeren om grotere afstanden te kunnen afleggen. 'Dat viel allemaal heel goed mee van prijs’, merkt ze op. Elke kans die ze krijgt wil ze de baan op. 'Vroeger ging ik vaak fietsen met mijn goeie vriendin Bernadette’, zegt ze. 'We deden tochten van 20 tot 30 kilometer. Nu willen we dat terug vaker doen, zij met de fiets en ik met de scooter.’

Lees je graag nog verhalen van scootergebruikers? Laat je inspireren door het avontuur van Olivier, die met zijn scooter de Mont Ventoux beklom.

Ook interesse in de aankoop van een scooter? Lees hier alvast waar je op moet letten bij de keuze van je scooter.

advies over de aankoop van een scooter?

Kom eens langs bij een Goed thuiszorgwinkel in jouw buurt. Onze mobiliteitsverstrekkers geven je met plezier antwoord op al je vragen.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius