Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

steunzolen

artikel 29 juni 2021

dynamische voetscan: stap voor stap

Met een dynamische voetscan zien onze specialisten perfect wat je stappatroon is en waar er mogelijk verhoogde druk wordt uitgeoefend. Op basis daarvan krijg je een volledig inzicht in je voeten. Lees hier hoe zo’n voetscan eraan toe gaat.

dynamische voetscan: stap voor stap

dynamische voetscan: stap voor stap

Als je vroeger al eens steunzolen op maat hebt laten maken, moest je waarschijnlijk in een doos met schuim gaan staan om de vorm van je voeten te laten opmeten. Bij een dynamische voetscan is dat niet meer nodig. De tijd dat je stil moest staan tijdens een voetmeting is voorbij. Logisch, als je weet dat de meeste mensen vooral last hebben van hun voeten wanneer ze wandelen of met iets bezig zijn.

hoe gaat een voetscan in zijn werk?

stap 1

Je wandelt een paar keer blootsvoets over een dynamische meetplaat waarin een scanner zit. Die analyseert je stappenpatroon en toont waar er verhoogde druk is. Op basis van die analyse kunnen we heel gemakkelijk rekening houden met je specifiek voeten- en stapprofiel bij het ontwerpen van je steunzolen.

stap 2

Onze specialist ziet op een computerscherm zeer gedetailleerd hoe je voeten zich bewegen. De drukpunten, de afwikkeling van je voet, eventuele verschillen in de lengte van je voeten ... Een grafiek toont je volledig stappatroon aan. Zo kunnen we zien wat de pijn aan je voeten veroorzaakt, en soms kunnen we zelfs inschatten of er in de (nabije) toekomst ongemak kan optreden.

stap 3

We bespreken samen met jou de prints. Je leert waar je het meeste druk zet tijdens het stappen, of er eventuele afwijkingen aan je voeten zijn, waar je het best op let ...

stap 4

Indien nodig adviseren we een steunzool. Het best ga je voor steunzolen die volledig op maat van je voeten worden gemaakt. Een steunzool kan uit verschillende materialen bestaan zoals kurk, leder of synthetisch (3D-geprint) materiaal. Het meest geschikte materiaal wordt gekozen afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bij een sportsteunzool bijvoorbeeld zal het materiaal een grotere schokdempende functie hebben.

Laat voor 20 euro je voeten scannen.  In ruil ontvang je een bon t.w.v die 20 euro. Deze bon kan je binnen de zes maanden na je opmeting inruilen voor 20 euro korting bij een aankoop t.w.v. 80 euro.

Lees meer over orthopedische steunzolen en steunzolen op maat.

ook interesse in een voetscan?

Wil jij ook graag te weten komen hoe het met jouw stappatroon gesteld is? Maak dan een afspraak voor een voetscan. Onze specialisten helpen je graag verder.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
over Goed
hulp nodig?

ons team is elke weekdag bereikbaar tussen 9:00 – 17:00 en op zaterdag tussen 9:00 – 12:00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius