Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

steunzolen

artikel 30 september 2022

hoe worden steunzolen op maat gemaakt?

Als je steunzolen nodig hebt, worden je voeten grondig opgemeten. Want ze moeten als gegoten zitten en ondersteunen of verlichten op de juiste plekken. Steunzolen zijn helemaal afgestemd op jouw voeten, maatwerk dus. Wij namen een kijkje achter de schermen om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

hoe worden steunzolen op maat gemaakt?

in 5 stappen naar steunzolen op maat

schuimdoos

stap 1: de schuimdoos

Het traject van steunzolen start altijd met een intakegesprek. Daar luisteren onze experten naar jouw verhaal en analyseren ze jouw situatie en noden. In sommige gevallen zal de Goed-orthopedist je vragen om op een drukmat te gaan staan. Zo bekijkt hij of zij waar er teveel of te weinig druk wordt uitgeoefend door je voeten. 
Vervolgens gebeurt een grondige voetanalyse die vertelt wat de steunzolen exact voor jou moeten doen. Daarna plaats je beide voeten in een schuimdoos. Dat materiaal vormt zich perfect naar je voeten zodat er een 3D-afdruk ontstaat. Deze schuimdoos wordt opgestuurd naar de producent die de steunzolen maakt

heb jij ook steunzolen op maat nodig?

Maak een afspraak in één van onze Goed thuiszorgwinkels. Onze specialisten zoeken samen met jou naar de juiste oplossing

stap 2: het digitale bestand

De werknemers van Quality Production in Genk krijgen de schuimdozen binnen. De productie kan van start gaan. Eerst wordt elke schuimdoos onder een 3D-scanner gelegd om er een digitaal bestand van te maken. Ook de maatkaart die de Goed-orthopedist heeft ingevuld op basis van een voorgesprek én eventueel aangevuld met informatie uit een loopanalyse op een drukplaat. Hier staat op welke stukken van de zool zacht moeten zijn om voor comfort te zorgen. Maar ook waar de zool moet ondersteunen of de stand van de voet lichtjes moet aanpassen. Al deze informatie wordt nu samengebracht.

digitale bestand
freesmachine

stap 3: de freesmachine

De freesblok wordt onder de machine gelegd en een basisvorm van de zolen wordt automatische uitgefreesd. Een freesblok kan uit verschillende materialen en hardheden bestaan en zal mee door je Goed-orthopedist gekozen worden in functie van jouw noden.

stap 4: de verlijming

Aan de lijmtafel worden vervolgens handmatig stukken verder opgehoogd of er net afgeschuurd. Extra correcties aan de voorvoet, middenvoet of hiel worden hier ook opgelost. Daarna wordt de bekleding erop gelijmd, in het materiaal dat gekozen werd door de Goed-orthopedist in overleg met de klant. De steunzolen zijn nu bijna klaar. 

verlijming
kwaliteitscontrole

stap 5: kwaliteitscontrole

Tot slot worden de zolen finaal afgewerkt. Er wordt gekeken dat er geen scherpe randjes meer aan zitten en dat alles mooi verlijmd is en stevig zit. Eventuele lijmresten 
of andere markeringen worden er ook afgepoetst. De nieuwe steunzolen zijn klaar om gedragen te worden! 

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius