Ga naar hoofdinhoud

HMC - uitgebreide (dynamische) communicatietoestellen

Dynamische systemen zijn geschikt voor zowel tekst- als symboolcommunicatie. In tegenstelling tot statische systemen hebben dynamische systemen geen vaste vakken, maar een indeling die kan veranderen. Dit wil zeggen dat het scherm steeds verandert: elk vakje op het scherm kan verwijzen naar een nieuwe pagina met nieuwe vakken. Ook kan u de inhoud van een dynamisch systeem steeds aanpassen, zodat het als het ware kan meegroeien met uw persoonlijke niveau, uw specifieke noden, leefomstandigheden en uw interesses.

De dynamische systemen zijn voorzien van een aanraakscherm, krachtige speakers en mogelijkheden voor alternatieve bediening. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten, gaande van een heel draagbaar pocketformaat tot grote 15” apparaten, die dan meer geschikt zijn voor bvb oogbesturing. Naast het aanraakscherm, hebt u ook heel wat andere bedieningsmogelijkheden zoals scanning met knoppen, aangepaste muis- of joystickbediening, hoofd– of oogbediening.

onze producten

Vibe 10

Vibe 10

Vibe 10 is een compact en praktisch dynamisch communicatiehulpmiddel met meeleesscherm.

Het 10 inch aanraakscherm met beschermende draagtas maakt het een geschikte oplossing voor actieve gebruikers. De Vibe 10 beschikt over een extra meeleesscherm aan de achterkant, krachtige speakers en een stevige verstelbaar tafelstatief.

De Vibe 10 wordt geleverd met Mind Express 5 communicatiesoftware en is geschikt voor zowel tekst- als symboolcommunicatie. Communicatiebestanden kunnen zelf worden gemaakt vanaf 0 of er kan gekozen worden voor kant-en-klare bestanden zoals Score, Aloha, PODD en Amego.

Vibe 12

Vibe 12 is een licht en praktisch communicatiehulpmiddel met 12-inch aanraakscherm.

De Vibe 12 is zeer vergelijkbaar met de Vibe 10 uitgenomen het grotere aanraakscherm. Dit maakt het meer geschikt voor mensen met een verminderde motoriek of visus. De achterzijde van het toestel beschikt over krachtige speakers en meeleesscherm.

De Vibe 12 wordt voorzien met communicatiesoftware Mind Express.

Vibe 12
Tellus 6

Tellus 6

De Tellus (i)6 is een krachtig en uitgebreid dynamisch communicatiehulpmiddel.

Het beschikt over een 14 inch aanraakscherm met scherp en helder beeld. De krachtige speakers en het meeleescherm zorgen voor nog betere verstaanbaarheid in verschillende situaties.

Naast communicatie kan de Tellus 6 ook als computer gebruikt worden. De Tellus (i)6 kan naast touch ook via andere manieren bediend worden. Denk maar aan schakelaars of bediening via de ogen of het hoofd.

Mind Express wordt steeds voorzien op de Tellus (i)6 om te communiceren.

Tobii i13 en i16

De I-13 en I-16 zijn twee communicatiehulpmiddelen met Tobii Dynavox oogsturing. Het verschil tussen de twee toestellen zit in het schermformaat van 13 en 16 inch.

De hulpmiddelen hebben zeer krachtige luidsprekers en ingebouwd meeleesscherm. Dit zorgt ervoor dat oogcontact kan behouden worden met de gesprekspartner.

De I-13 en I-16 worden geleverd met de communicatiesoftware Communicator en TD Snap. Dit maakt de toestellen geschikt voor zowel tekst- als symboolgebruikers. Met de software TD Control kunt u de Windows-omgeving bedienen via uw ogen.

Tobi i13 en i16
TD Pilot

TD Pilot

TD Pilot is een iPad-gebaseerd communicatiehulpmiddel.

De TD Pilot is bedoeld voor gebruikers die graag willen blijven werken met hun vertrouwde iOS-omgeving en favoriete apps. Je kan het hulpmiddel met de oogsturing van Tobii Dynavox bedienen. Het toestel beschikt over krachtige luidsprekers, een extra meeleesvenster en extra lange batterij.

Het hulpmiddel werd ontwikkeld in nauwe samenwerken met Apple. De oogsturing is volledig geïntegreerd in iPadOS en MFI-gecertificeerd. De TD Pilot is geschikt voor zowel tekst- als symboolgebruikers. Geletterde gebruikers kunnen de app TD Talk gebruiken om te communiceren en voor symboolgebruikers is er TD Snap.

TD I-110

De TD I-110 is een krachtig en robuust communicatiehulpmiddel met aanraakscherm.

Door het handige formaat is de TD I-110 gemakkelijk mee te nemen. De krachtige speakers zorgen voor een luide en duidelijke boodschap in elke situatie. Door de beschermende rand en extra stevig glas kan het toestel tegen een stootje.

De TD I-110 is geschikt voor zowel tekst- en symboolgebruikers en wordt geleverd met de communicatiesoftware TD Snap en/of Communicator.

TD I-110

 

in samenwerking met onze fabrikanten

fabrikant tobii

meer over Tobii

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius