Ga naar hoofdinhoud
20 april 2021

hoor jij de piep?

Wist je dat wereldwijd steeds meer mensen, en ook kinderen, aan gehoorverlies of gehoorschade lijden? Dat kan te wijten zijn aan genetische factoren, complicaties bij de geboorte, infecties en ziektes, overtollig lawaai en medicatie. Maar onderzoek heeft wel aangetoond dat preventie en vroegtijdige opsporing een groot verschil kunnen maken. Wees er dus op tijd bij, bijvoorbeeld met onze online hoortest.

hoor jij de piep?

gehoorverlies, dat is toch iets voor oude mensen?

Dit klopt maar gedeeltelijk. Het is waar dat het aandeel 55+’ers groter is in het totale aantal mensen met gehoorverlies, maar toch treft gehoorverlies alle leeftijdscategorieën. Bovendien zien we dat er steeds meer jongeren zijn met gehoorverlies.

wanneer weet je dat het tijd is voor een hoortest?

Gehoorverlies treedt geleidelijk aan op. Je merkt het zelf ook niet meteen, omdat je brein gaat compenseren wat je niet hoort en dat op een bepaalde manier voor jou gaat aanvullen. Maar als je je herkent in een of meerdere situaties hieronder, is een hoortest toch aangeraden:

  • Je zet de radio of tv erg luid.
  • Het lijkt alsof mensen steeds onduidelijker praten.
  • Je begint onbewust te liplezen: je let op de mond van de persoon die aan het woord is om te begrijpen wat hij zegt.
  • Je moet vaak vragen om iets te herhalen.
  • Bij gesprekken in groep of met veel achtergrondlawaai en tijdens vergaderingen merk je dat je niet meer goed hoort wat er gezegd wordt.
  • Lees meer over de symptomen van gehoorverlies en slechthorendheid.

Gehoorverlies heeft echt een impact op je levenskwaliteit. Je gaat je sneller afzonderen in grote groepen of activiteiten mijden waarvan je weet dat je de mensen er moeilijker zal verstaan. Onze online hoortest kan een eerste stap zijn. Er bestaan immers heel wat hulpmiddelen om je er weer bij te laten horen!

wat kan je eraan doen?

Preventie is natuurlijk enorm belangrijk. Je oren beschermen tijdens festivals of in een omgeving met veel lawaai is essentieel om gehoorschade en -verlies te voorkomen. Als je echter merkt dat je bepaalde dingen of in specifieke situaties niet meer goed hoort, is een hoortest aangeraden. Hoe sneller je erbij bent, hoe beter je geholpen kan worden. Hoorapparaten zijn tegenwoordig moderne, gesofisticeerde toestellen die je nauwelijks opmerkt. Ze worden bovendien helemaal op maat van jouw persoonlijke situatie en noden afgesteld. In onze Goed hoorcentra staan ervaren audiologen voor je klaar. 

hoor jij de piep?

Als je een vermoeden hebt van gehoorverlies kan je altijd onze gratis hoortest online uitvoeren. Die duurt maar twee minuutjes. Het resultaat geeft je een indicatie of verder onderzoek nodig is of niet. 

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius