Ga naar hoofdinhoud
artikel 24 juni 2021

volop genieten van muziek: het verhaal van Andries

Het leven van Andries staat in het teken van muziek. Hij studeert muziek, volgt een zangopleiding, treedt op en wil er zijn brood mee verdienen. Als muzikant weet hij als geen ander hoe belangrijk gehoorbescherming is. Hij vertelt ons er graag meer over.

volop genieten van muziek: het verhaal van Andries

het verhaal van Andries

Andries studeert muziek, volgt een zangopleiding en treedt regelmatig op (in niet-coronatijden). Hij speelt al ruim 10 jaar muziek en deed dat altijd met oordoppen in. Tot hij ze 2 jaar geleden kwijtraakte. Op muziekkamp had hij er geen en toen merkte hij al snel dat zijn oren begonnen te fluiten. Tijd voor muziekdoppen op maat, dacht hij.

waarom heb je muziekdoppen op maat laten maken?

‘Om mijn oren te beschermen. Ik wil mijn gehoor echt niet beschadigen want ik hoop dat ik van mijn muziek ga kunnen leven. Wanneer ik repeteer met mijn band, draag ik altijd muziekdoppen. Momenteel speel ik ook veel akoestisch, en als ik drum bijvoorbeeld, heb ik ze ook echt wel nodig. Binnenkort speel ik zelf ook weer voor publiek en ga ik terug naar concerten. Ik kan niet meer zonder dus.’

hoe ben je dan bij Goed terechtgekomen?

Goed is bij mij in de buurt. Ik ben er dan eens binnengestapt en heb meer informatie gevraagd. Ik heb vrij snel beslist om muziekoordoppen op maat te laten gieten. Ik heb voor een model gekozen waar ik in-ears van kan maken. 1 rood en 1 blauw exemplaar met mijn initialen erop, dat was een leuke extra en helemaal gratis.

hoe verloopt de opvolging door Goed?

‘Dat verloopt prima. Ik ben goed geholpen door een professionele audioloog. Nu ga ik jaarlijks terug om mijn muziekdoppen te laten controleren, onder meer met een lekdichtheidstest. De doppen worden dan gereinigd. Ik weet ook dat als er een probleem is, ik er altijd terechtkan. Echt een goede service.’

tot slot, heb je nog een tip voor onze lezers?

‘Zeker en vast, ik zou zeggen: Draag zorg voor elkaar en draag evenveel zorg voor je gehoor. Ik wil zeker helpen om meer bewustwording rond gehoorbescherming te creëren, het is iets wat vaak nog overschat wordt, maar het is echt wel belangrijk om gehoorschade te voorkomen.

En nog een tip, volg mijn muziek op mijn instagram-account!’ 

wil jij ook muziekdoppen of andere oordoppen op maat?

Maak een afspraak met een audioloog in het Goed hoorcentrum bij jou in de buurt.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
over Goed
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius