Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

looprekken

artikel 17 november 2020

3 tips om de juiste rollator te kiezen

Je hebt eindelijk de beslissing genomen om je vrijheid te herwinnen en voor een rollator te kiezen? Een rollator zal je een grote mate van zelfstandigheid teruggeven. De keuze voor het juiste model dat helemaal aansluit bij jouw noden en wensen is daarbij uiteraard van cruciaal belang. Over smaken en kleuren valt niet te discussiëren, maar rollators bestaan er in alle maten en gewichten. We helpen je graag een handje bij het maken van de beste keuze. Daarom geven we 3 tips die je helpen bij een rollator kiezen.

3 tips om de juiste rollator te kiezen

waarop let je bij een rollator kiezen?

de juiste maat

Dat is uitermate belangrijk voor het aanhouden van een juiste houding en ter bescherming van je rug. Je kan heel gemakkelijk de juiste hoogte bepalen door rechtop te gaan staan en je handen langs je lichaam te laten hangen. De ideale hoogte van de duwhandvaten is de hoogte van je polsen. De ervaren medewerkers van je Goed thuiszorgwinkels helpen je graag bij het correct en gebruiksklaar  instellen van je rollator.  We luisteren naar je verhaal en zorgen steeds voor een rollator op maat. Bij aankoop stellen we al meteen de ideale hoogte van de handvaten in.

licht of zwaar?

Hou altijd rekening met je draagvermogen bij het kiezen van je rollator. Een zware, robuuste rollator is niet erg praktisch als je niet veel kracht in je armen hebt. Ook wanneer je je rollator vaak in en uit je auto wil halen of mee wil nemen op reis, is een lichte variant een slim idee.
Ga je een rollator kiezen omdat je evenwichtsproblemen hebt? Dan is een robuust en stalen model wél een aanrader. Ook handvaten met antislip-functie zijn beslist geen overbodige luxe.

wil je de rollator vooral binnen of buiten gebruiken?

Binnenrollators zijn vaak uitgerust met een dienblad en hebben kleinere wielen, waardoor ze wendbaarder zijn en je je vlot doorheen je woning kan manoeuvreren. Bovendien zijn ze minder breed dan een rollator voor buitengebruik, zodat ze makkelijk doorheen alle deuropeningen kunnen.

Wil je een rollator kiezen ter ondersteuning voor langere afstanden en ga je hem dus vooral buiten gebruiken? Dan ben je meer gebaat bij een lichtgewicht model met zitje. De wielen van een rollator voor buiten zijn groter, wat zorgt voor extra grip op minder vlakke ondergrond. Ook zijn ze wat robuuster, waardoor ze tegen een stootje kunnen.

handigheden bij je rollator

Naast ons uitgebreide gamma aan rollators om uit te kiezen, vind je in je Goed thuiszorgwinkel nog een ruim aanbod handige accessoires die je het leven met rollator nog gemakkelijker maken: 

  • houders voor wandelstokken
  • boodschappenmandjes
  • dienbladen
  • zitstoeltjes om even op uit te blazen 
  • draagtassen 
  • drempelhulpen 
  • paraplu’s die je kan bevestigen aan je rollator 

Wil je weten of je recht hebt op terugbetaling van je rollator? Lees dan zeker onze blog over de tegemoetkoming bij mobiliteitshulpmiddelen

wij helpen je graag bij het maken van je keuze

Een rollator of andere loophulp kiezen is geen lichtzinnige beslissing. De expertise van een professionele mobiliteitsverstrekker is daarbij geen overbodige luxe. Kom daarom zeker eens langs in een Goed thuiszorgwinkel voor deskundig advies. Wij helpen je graag verder.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius