Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

rolstoelen

artikel 5 juli 2021

op pad met je gehuurde rolstoel

Zomer of winter, zon of sneeuw, een uitstapje is altijd welkom. Of het nu een stevige natuurwandeling of een cultureel stadsbezoekje is, even weg uit de dagelijkse sleur doet deugd. We staan er niet altijd bij stil, maar voor sommige mensen is het niet vanzelfsprekend om zomaar een uitstapje te plannen. Voor wie minder mobiel is, kan het interessant zijn om een rolstoel te huren.

op pad met je gehuurde rolstoel

al aan een rolstoel gedacht?

Je kent ongetwijfeld wel iemand in je omgeving die minder mobiel is. Iemand die, door het ouder worden, door een beperking of door een ernstige ziekte steeds minder goed uit de voeten kan of voor wie lange(re) wandelingen uit den boze zijn. Het idee van in een rolstoel te moeten zitten en/of geduwd te worden, schrikt vaak af en de aankoop ervan is meteen een grote stap, die jammer genoeg nog vaak niet gezet wordt.  

een rolstoel huren

Wist je dat je ook een rolstoel kan huren? Dat is niet alleen handig voor wie een tijdje moet revalideren of met een been in het gips ligt, maar ook voor mensen die door ziekte of ouderdom wat minder mobiel worden, maar nog twijfelen over de aankoop van een rolstoel.

Waarom zou je het niet doen? Doorbreek je isolement en kom weer meer buiten, geniet van de dingen die je jezelf hebt ontzegd omdat je schrik had dat je iemand tot last zou zijn. Hoe blij gaan je kleinkinderen zijn als ze horen dat jij een weekend mee naar zee kan? Wedden dat ze elkaar zullen verdringen om jou te mogen duwen? Voor een toertje over de zeedijk, ondertussen genietend van een heerlijk ijsje en een zachte zeebries. 

Of wat dacht je van een gezellige, culturele en gastronomische citytrip onder moeder en dochter? Ook in een rolstoel kan je lekker tafelen en bijkletsen, mooie kunst bewonderen en genieten van de vele toffe stadsvibes.

Een mooie natuurwandeling met je beste vriend of vriendin? Het is niet omdat je minder mobiel bent, dat je niet meer mag genieten van leuke momenten samen. Integendeel. Kan je zelf niet meer rijden, dan zullen je familieleden, vrienden of mantelzorgers je met plezier mee op pad nemen. Zij genieten immers even hard van het samenzijn en die glimlach op je gezicht.

Gun jezelf of die persoon in je omgeving het plezier van er samen op uit te trekken en onderzoek de mogelijkheden om een rolstoel te gebruiken en te integreren in het dagelijks leven.

toch een rolstoel kopen?

Het goede nieuws is: je hoeft dus niet meteen een rolstoel aan te kopen. Je kan er evengoed voor kiezen om een rolstoel eerst een maand of enkele maanden te huren. Beslis je achteraf toch om hem te kopen, dan kan dat. 

Een rolstoel is geen luxeproduct. Dankzij de Vlaamse sociale bescherming zijn rolstoelen betaalbaar gemaakt voor mensen met een blijvende beperking. Lees meer over de verschillende soorten rolstoelen en over de tegemoetkoming bij de aankoop van een rolstoel.

Onze ervaren medewerkers staan natuurlijk ook altijd klaar om je hier alle nodige informatie over te geven.

huur een rolstoel bij Goed

Hoe kan je een rolstoel huren?

  • Online: reserveer je rolstoel via onze uitleendienst en ga verder naar de check-out, waar je de dichtstbijzijnde Goed thuiszorgwinkel kan selecteren en je gegevens moet invullen. Zodra de rolstoel beschikbaar is, belt een van onze medewerkers je op met alle informatie over het verdere verloop van de procedure.
  • Telefonisch: bel ons op 03 205 69 29.
  • Ga langs in de Goed thuiszorgwinkel in jouw buurt

Voor alle praktische details verwijzen we je graag naar onze pagina ‘Een rolstoel huren’.

hulp nodig bij de huur of bij de keuze van je rolstoel?

Voor advies op maat nodigen we je graag uit in een Goed thuiszorgwinkel. Daar kan je bij onze mobiliteitsverstrekkers terecht met al je vragen. Kom eens langs, wij helpen je graag verder.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius