Ga naar hoofdinhoud
artikel 23 maart 2021

handige tips en hulpmiddelen om je kousen vlot aan te trekken

Soms vergt het enige handigheid om je kousen vlot aan te trekken. Zeker bij compressiekousen. Er bestaan heel wat hulpmiddelen om je hierbij te helpen. Zo blijven de kousen stevig en comfortabel en verkleint de kans op vroegtijdige slijtage. Maar we beginnen met wat tips om je steun- of compressiekousen zonder hulp aan te trekken.

handige tips en hulpmiddelen om je kousen vlot aan te trekken

zo trek je je kousen makkelijk aan

1. Ga met je hand in kous tot de hiel en neem de hiel vast.
2. Trek de kous binnenstebuiten. Blijf het hielstuk vasthouden.
3. Gebruik beide handen om het voetgedeelte open te trekken.
4. Trek de kous vervolgens over je voorvoet.
5. Is het een kous met een open teenstuk? Dan kan je eerst een blauwe glijkous over je voet aantrekken.
6. Neem het uiteinde van de compressiekous en trek ze geleidelijk over je hiel.
7. Trek de kous voorzichtig naar boven en vermijd plooitjes.
8. Gebruikte je een blauwe glijkous? Trek ze er dan uit via de opening aan je tenen.

deze handige oplossingen helpen je bij het aantrekken van je kousen

Met een aantrekhulp zoals bijvoorbeeld de Arion heb je minder kracht nodig om de kous naar boven te trekken. De kous glijdt gemakkelijk over je been met minimale wrijving. Je loopt bovendien minder risico om de kous stuk te trekken. Je kan dit ook gebruiken om je kousen uit te trekken.

Daarnaast bestaan er ook kousenaantrekkers met lange handvatten, voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het metalen rekje trekt de kous open, zo schuift je voet gemakkelijker in de kous. De handvatten fungeren als verlengstuk van je armen en je beperkt het risico om de kous stuk te trekken. Ontdek ons aanbod aantrekhulpen.

Met een rubberen handschoen trek je je kousen gemakkelijker aan. De betere grip zorgt voor een betere verdeling van de kous over je been. Bovendien voorkom je schade aan de kous door je vingernagels of een ruwe huid.

Voor alle hulpmiddelen bestaan er verschillende technieken om ze correct te gebruiken. De productspecialisten in de Goed thuiszorgwinkel tonen jou graag hoe je te werk gaat.

tips voor zachte voeten

Gebruik goede verzorgingsproducten, zoals een pH-neutrale doucheolie en bodylotion. Smeer je benen in voor een gladde huid. Met een nagelknipper of nageltang hou je je teennagels kort en voorkom je gaatjes in je kousen. Voor het eelt op je hiel kan je dan weer een voetrasp gebruiken. Ontdek al onze producten voor voetverzorging en pedicuremateriaal.

Door je kousen voorzichtig aan- en uit te trekken en je voeten goed te verzorgen, help je de levensduur van je kousen in stand houden. Wat kan je nog doen om je kousen te onderhouden?

advies op maat?

Meer weten over ons assortiment steun- en medische compressiekousen? Kom eens langs bij de Goed thuiszorgwinkel in jouw buurt.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
over Goed
hulp nodig?

ons team is elke weekdag bereikbaar tussen 9:00 – 17:00 en op zaterdag tussen 9:00 – 12:00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius