Ga naar hoofdinhoud

trek het je gerust aan

Gezwollen benen, vermoeide benen, spataders. Niet zo fijne zaken waar je last kan van krijgen door veelvuldig lang te zitten of recht te staan. Door steun- of compressiekousen te dragen hou je je benen gezond en zorg je voor extra ondersteuning tijdens het reizen of sporten. Bij Goed vind je een uitgebreid gamma steun- en compressiekousen voor mannen en vrouwen.

Kom langs bij Goed thuiszorgwinkel of maak een afspraak voor een maatname in de ochtend of voormiddag. Heb je milde klachten zoals krampen, beginnende spataders of zware benen? Of al lichte oedeem? Onze winkelmedewerkers staan voor je klaar met hun expertise. Heb je een voorschrift van een specialist voor een compressiekous klasse 3 of 4? Dan meet een van onze bandagisten via een speciale meettechniek een speciaal voor jou ontworpen kous op.

Een winkelmedewerker of bandagist meet de omtrek- en lengtematen zodat je altijd een kous draagt op maat van jouw specifieke noden.

uitgebreid assortiment

Ontdek ons uitgebreid assortiment steun- en compressiekousen, handige aantrekhulpmiddelen en was- en huidverzorging op onze webshop of in een Goed thuiszorgwinkel in je buurt.

maatname steunkousen

maatname klasse 1 en 2

 • Een winkelmedewerker meet aan de hand van een tabel met omtrek- en lengtematen en bepaalt je ideale kous.
 • Je krijgt adviezen over het juiste gebruik van de kous: hoe je ze kan aantrekken, hoe je ze kan wassen zodat ze langer meegaat, hoe je je huid kan verzorgen …
 • Als de kous voorradig is, krijg je ze direct mee. Indien niet, dan plaatsen we direct een bestelling met afhaalmogelijkheid of thuislevering voor jou.
 • Aangeraden is om elke zes maand je compressiekousen te vernieuwen zodat de kous nog voldoende compressie biedt.
 • Via onze klantendienst of onze webshop kan je een nieuwe bestelling plaatsen. Of kom gerust opnieuw langs in je Goed thuiszorgwinkel.
kousen

maatname klasse 3 en 4 (met voorschrift specialist)

 • Jouw specialist bepaalt hiervoor de drukklasse en het type kous (kniekous, lieskous, panty).
 • Een bandagist meet je benen nauwkeurig op met een speciale meettechniek waarbij het meetlint ietwat wordt aangetrokken bij de omtrekmaten om de perfecte maat te berekenen.
 • Deze maatname dient als basis voor een compressiekous die helemaal speciaal voor jou wordt ontworpen om de aandoening in je benen zo goed mogelijk te kunnen behandelen.
 • Je krijgt adviezen over het juiste gebruik van de kous: hoe je ze kan aantrekken, hoe je ze kan wassen zodat ze langer meegaat, hoe je je huid kan verzorgen …
 • Bij een compressiekous klasse 3 en 4 heb je onder bepaalde voorwaarden ook recht op een financiële tegemoetkoming via je mutualiteit. Ook dat volgt Goed graag voor jou op.
steunkousen

denk er ook aan

 • Een maatname gebeurt best in de ochtend of voormiddag. Dan is er het minste kans op vocht in je benen, en is het meetresultaat het meest accuraat.
 • Indien er ’s ochtends al meteen een zwelling optreedt, kan je best thuis een maatname doen. Vraag gerust advies in je Goed thuiszorgwinkel of via onze klantendienst.
 • Het is aangeraden om elke zes maand een nieuwe afspraak te maken bij je winkelmedewerker of bandagist om te laten controleren of de kous nog voldoende compressie biedt.

advies over steunkousen

Wil je nog meer informatie over steun- en compressiekousen?

maatname van kousen?

Maak je afspraak voor een maatname voor klasse 1 of 2 of voor klasse 3 of 4. Andere vragen over steun- of compressiekousen? Bel gerust naar 03 25 69 29. We helpen je graag verder.

 • gratis verzending vanaf €40 met bpost
 • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius