Ga naar hoofdinhoud
artikel 26 november 2020

oordoppen op maat via CM

Oordoppen op maat, aangepast aan jouw situatie en levensstijl, zijn een mooie maar soms wel dure investering. Betaalt de mutualiteit dit terug of heb je als CM-lid korting op de prijs van dergelijke gehoorbescherming? Je leest het hier.

oordoppen op maat via CM

terugbetaling oordoppen door CM?

Het is een vaak gehoorde vraag: biedt de CM een terugbetaling voor oordoppen? 

Als CM-lid ontvang je een korting van 10% op het volledige assortiment oordoppen in een hoorcentrum van onze partner Audika

waarom zou ik oordoppen op maat willen?

Om je kostbare gehoorzintuig verstandig en preventief te beschermen, zijn oordoppen op maat geen overbodige luxe.  

Oordoppen op maat zijn ontwikkeld voor vele doeleinden en geschikt voor elke leeftijd, van baby tot bejaarde. Ze worden vooral ingezet om gehoorschade te voorkomen. 

Gehoorschade? Is dat niet iets voor oude mensen? Nee dus. Hoewel leeftijd natuurlijk een rol speelt bij gehoorverlies, kan je gehoor aanzienlijke schade oplopen door blootstelling aan harde geluiden. Net zoals takjes afbreken door de wind, kunnen de trilhaartjes in je oor permanent worden beschadigd door harde geluidsgolven. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in Hoe werkt het gehoor?

oordoppen op maat, een goed idee 

Onderzoek uit 2013 wees uit dat driekwart van de Vlaamse jongeren aan tijdelijk oorsuizen lijdt na bijvoorbeeld een avondje stappen. Eén vijfde heeft te kampen met permanente tinnitus

Bovendien gaf slechts een zeer kleine minderheid van de ondervraagde jongeren aan dat ze oordoppen gebruiken. 

Dit onderzoek toont aan dat gehoorschade zich al op heel jonge leeftijd kan manifesteren. En voor schade aan je gehoor is de uitkomst onverbiddelijk: het kan niet meer ongedaan worden gemaakt. Investeren in oordoppen op maat is dus absoluut verstandig.

Er bestaat een heel scala aan soorten oordoppen op maat. Welke bij jou passen hangt af van waar, wanneer en waarom je ze wil gebruiken. Er zijn immers verschillen in dempingsgraad en het soort filter dat erin zit. 

op welke oordoppen op maat krijg je korting via CM? 

Op al deze vormen van gehoorbescherming geniet je 10% korting wanneer je aangesloten bent bij de Christelijke Mutualiteit. 

maak een afspraak bij een audioloog

Heb je interesse in oordoppen op maat? De audiologen van onze partner Audika helpen je graag verder bij je keuze.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius