Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

warmtetherapie

artikel 25 november 2021

verlicht je pijn met warmte of met koude?

Bij krampen grijpen we snel naar een warmtebron om de pijn te verlichten. Bij een verstuiking is een coldpack de aangewezen manier om de pijn te verzachten. Lang niet de enige lichaamspijnen waar je met warmte of koude kan werken. Temperatuurverschillen zijn ook bij heel wat andere lichamelijke problemen aangewezen.

verlicht je pijn met warmte of met koude?

voordelen van warmtetherapie

Warmte verlicht de pijn van krampen. Daarnaast kan je ook spierpijn, reuma, spanningshoofdpijn, stress, slechte bloedcirculatie en pijn als gevolg van een slechte lichaamshouding met warmte verlichten.

Warmtetherapie is ook gezellig. Zo voelt een warmtekussentje vaak zalig aan in de winter en houden kompressen, warmtepacks en warmtekledij je lekker warm in de wintermaanden. Ook infraroodtoepassingen en sauna’s kunnen wonderen doen voor het wegwerken van stress. Meer weten? Bekijk hier de soorten warmtebehandelingen.

voordelen van koudetherapie

Koudetherapie kan helpen bij pijn waarvan je onmiddellijk de oorzaak kent, zoals ontstekingen, zwellingen, kneuzingen of bloeduitstortingen. Koudetherapie is dus ook aangewezen bij tandpijn, migraine, insectenbeten of een bloedneus. 

De koude vertraagt de weg van de pijnprikkel naar je hersenen. Hierdoor verzacht je pijngevoel. De zwelling vermindert omdat de koeling ook de diameter van je bloedvaten versmalt.

Allemaal goed en wel, maar ben je nu niet zeker meer in welke gevallen je best koude of warmte toepast? Hier heb je een mooi overzicht.

advies nodig?

Aarzel zeker niet om je Goed-apotheker te raadplegen als je vragen hebt over warmte- of koudetherapie. We helpen je graag verder.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius