Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

huidverzorging

artikel 22 maart 2022

14 tips tegen droge handen

Elke dag stellen we onze handen bloot aan allerlei schadelijke invloeden. Van wind over water tot koude. Daardoor veroudert de huid van onze handen zelfs sneller dan die van ons gezicht en krijgen heel wat mensen last van droge handen. Zeker tijdens de koudere maanden zijn ze extra kwetsbaar en verliezen ze makkelijker hun beschermingslaag. Omdat we allemaal graag zachte en soepele handen hebben, geven we je enkele belangrijke tips om je handen in conditie te houden.

14 tips tegen droge handen

tip 1: Lauw water

Heet water doet de huid sneller uitdrogen. Een eerste simpele (maar belangrijke) regel is dus: was je handen steeds met lauw water.

tip 2: Gebruik milde zeep

Gebruik niet teveel zeep of kies voor zeep die zacht is voor je handen. De BE.CARE verzorgende handzeep is bijvoorbeeld samengesteld uit enkel mild reinigende bestanddelen. Daardoor is ze ook perfect geschikt voor veelvuldig gebruik en bovendien ruikt ze heerlijk.

tip 3: Droog je handen correct

Droogautomaten zijn niet zo vriendelijk voor je handen. Ze veroorzaken ruwe en droge handen. Dep na het wassen je handen daarom droog met een schone doek.

tip 4: Kwalitatieve handcrème maakt het verschil

Net omdat onze handen zo kwetsbaar zijn, is het belangrijk dat je droge handen meerdere keren per dag inwrijft  met een goede verzorgende handcrème. Maar hoe weet je nu of je een kwalitatieve handcrème beet hebt? Ze bestaan immers in diverse soorten en maten en heel wat van hen bevatten stoffen die de huid eigenlijk nog meer doen uitdrogen. Het belangrijkste staat in de ingrediëntenlijst. Een goede handcrème wordt geproduceerd met uitsluitend zachte bestanddelen. De BE.CARE verzorgende handcrème verzorgt de handen waardoor ze zacht en soepel aanvoelen. Bovendien voelt de crème niet vettig aan en trekt ze snel in de huid. Smeer je handen er na elke wasbeurt mee in om te voorkomen dat water en zeep je handen doen uitdrogen.

Handig: de BE.CARE handcrème-tube past perfect in je handtas en sluit hermetisch af!

tip 5: Vergeet de nagelriemen niet

Wrijf ook de nagelriemen in met handcrème. Dit versnelt het herstelproces van de droge handen.

tip 6: Slaap je droge handen mooi

’s Nachts is het perfecte moment om je handen te laten herstellen van alle schadelijke invloeden. Smeer –  nét voor het slapengaan – een dikke laag herstellende handcrème op je handen en trek vervolgens katoenen handschoenen aan zodat de crème de hele nacht in de huid kan trekken. De BE.CARE herstellende handcrème is hiervoor uitstekend geschikt. Ze hydrateert de huid, versterkt de natuurlijke beschermlaag en bevordert het genezingsproces. De volgende morgen voel je meteen een verschil. Herhaal dit regelmatig voor een optimaal effect.

tip 7: Scrubben af en toe

Last van droge handen? Scrub dan geregeld even de handen. Dit zorgt ervoor dat vervuiling, dode huidcellen en losse velletjes verdwijnen. Meteen erna smeer je de handen dan in met een dikke laag herstellende handcrème. Scrubben doe je echter beter niet als je last hebt van een gevoelige huid.

tip 8: Let op je voeding

Eet voldoende groenten en fruit want vitamine A en B2 zijn essentieel voor een gezonde huid. Probeer ook twee maal per week vette vis te eten met verse groenten.

tip 9: Drink voldoende

De huid bestaat voor ongeveer 80 procent uit water. Om te voorkomen dat ze uitdroogt is het belangrijk dat je elke dag voldoende water drinkt. Kruidenthee is een perfect alternatief tijdens de koudere wintermaanden. Cafeïne en alcohol kunnen er dan weer voor zorgen dat de huid uitdroogt.

tip 10: Stop met roken

Roken heeft een effect op ons hele lichaam en zorgt er o.a. ook voor dat de huid uitdroogt.

tip 11: Denk eens aan amandelolie

Amandelolie maakt je handen zachter. Regelmatig je handen een aantal minuten in een kom met amandelolie stoppen, kan wonderen doen.

tip 12: Verwen je handen met een handmassage

Je hoort het goed: een handmassage is ten zeerste aan te bevelen om droge handen te bestrijden. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de dunne huid op de handen. Je kunt zelf alle vingers vanaf de top tot de handpalm masseren, eventueel in combinatie met een laagje handcrème. Of breng een bezoekje aan een salon om je handen in de watten te laten leggen.

tip 13: Draag handschoenen

Je kunt al heel wat ellende voorkomen door op het juiste moment een paar handschoenen aan te trekken. Bijvoorbeeld wanneer je de afwas doet of de ramen poetst. Maar ook voor het tuinieren of bij contact met chemische of bijtende stoffen, bescherm je je handen beter met een stel handschoenen. Bij koudere temperaturen kan een stel warme handschoenen ervoor zorgen dat de handen goed doorbloed blijven waardoor ze minder snel uitdrogen.

tip 14: Luchtvochtigheid op peil

Vooral tijdens de wintermaanden – wanneer de centrale verwarming aangaat en ramen minder opengezet worden – kan de luchtvochtigheid in huis snel dalen. Hoe droger de lucht in huis is, hoe meer vocht de huid afstaat. Het is dus belangrijk om goed te ventileren en het vochtgehalte op peil te houden. Je kunt bijvoorbeeld bakjes water hangen aan de verwarmingselementen of kiezen voor een luchtbevochtiger.

meer zachte huidverzorging?

Ons BE.CARE huidverzorgingsgamma bevat 9 producten voor een optimale huid. Ontdek het assortiment in je dichtstbijzijnde vestiging of in onze webshop.

meer zachte huidverzorging?
  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius