Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

incontinentie

artikel 16 november 2020

drink verstandig, check je app

Het kan raar lijken, maar toch is het zo. Als je last hebt van urineverlies, moet je zeker niet minder gaan drinken. Integendeel: meer drinken is zelfs aanbevolen. Maar hoe kan je bijhouden hoeveel je drinkt per dag? Wanneer is genoeg echt genoeg? Om dat te weten te komen, bestaan er (uiteraard) apps. We stellen er vijf aan je voor.

drink verstandig, check je app
App Mijn Water Balans

Mijn Water Balans (iOS) 

Bij het registreren geef je aan of je man of vrouw bent. Je vult ook nog een paar andere gegevens in, zoals je gewicht. Daarna kan je water, koffie en thee invoeren. Telkens je iets van deze drie dranken drinkt, duid je het aan in de app. Je ziet direct op welk percentage ingenomen vocht je zit. Je krijgt een reminder als je te weinig gedronken hebt. Wil je meer dranken invoeren dan water, koffie en thee, dan ben je wel verplicht om over te schakelen naar een betalende versie. Opmerking hier is wel dat veel koffie en thee drinken niet echt aangeraden is bij incontinentie omdat die dranken je blaas extra prikkelen. Maar als je graag koffie of thee drinkt hoef je dit natuurlijk niet volledig te laten.  

App Plant Nanny2

Plant Nanny2 app (iOS en Android) 

Op deze app ben je eigenlijk een plant. Je kiest een plant naar keuze. Telkens je zelf water drinkt, geef je je plant water door op de app op je gekozen beker of glas te klikken. Je ziet elke dag hoeveel glazen of bekers water je plant nog nodig heeft. Het voorgestelde dagminimum van zo’n 2,7 liter is wel wat aan de hoge kant. 2 liter per dag volstaat zeker.  

App Water Alert

Water Alert (iOS) 

Water Alert komt met advertenties. Als je je hieraan stoort, gebruik je deze app beter niet. Handig hier is wel een grafiek waarmee je goed kan bijhouden hoeveel je elke dag gedronken hebt - en hoeveel je nog moet drinken. Als het tijd is om opnieuw te drinken, krijg je automatisch een herinnering. 

App Hydranome

Hydranome (iOS en Android) 

Bij deze app hoort een drinkfles. Die kan je aankopen aan 16,50 euro. Je vult die fles ’s ochtends. Je app verwittigt je als het tijd is om wat een paar slokken water uit de fles te drinken. Om aan de aangegeven hoeveelheid water te komen, moet je de fles elke dag vier keer vullen en leegdrinken. Op de dop staat een display die aanduidt hoeveel je die dag al hebt gedronken. 

App Aqualert

Aqualert (iOS en Android) 

Hier krijg je veel informatie waarom het belangrijk is om voldoende water te drinken. Nadat je de gevraagde gegevens hebt ingevuld, berekent de app hoeveel je dagelijks moet drinken. Waarbij je voor verschillende doelen kunt gaan, zoals ‘gewicht en organen’ of ‘gezondheid en schoonheid’. Om de 2 uur krijg je een herinnering om water te drinken. 

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius