Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

incontinentie

artikel 16 november 2020

positief blijven bij urineverlies

Er bestaan dan wel veel dagelijkse handelingen en hulpmiddelen om iets te doen aan je urineverlies, ook mentaal moet je je goed in je vel voelen. Het is niet met het juiste incontinentiemateriaal alleen dat je een comfortabele dag zal hebben, maar ook omdat je je urineverlies een plaats kan geven. Positief blijven is de boodschap!

positief blijven bij urineverlies

Laat jij door een (klein) ongemak al eens het hoofd hangen? Het overkomt de beste wel eens. En ook daar hoef je je niet voor te schamen. Maar laat de negatieve teneur zeker niet overheersen. Dat staat genezing en aanvaarding enkel maar in de weg. Hier zijn alvast een paar tips om positief de dag aan te pakken.  

denk elke avond voor het slapengaan aan twee positieve gebeurtenissen van de voorbije dag

En dat kan van alles zijn: grappige verhalen die jouw kinderen vertelden, enkel maar groene lichten onder weg, je hond die met jou wou spelen, een goed boek dat je hebt gelezen, eens  goed gelachen bij tv, favoriete liedjes op de radio, een deugddoende babbel met je partner …
>
door stil te staan bij de positieve dingen van je dag (hoe klein en onbeduidend dat misschien ook mag lijken) ben je minder gevoelig voor de zaken die jij als negatief ervaart.

zoek een gesprekspartner

Blijf niet rondlopen met negatieve gedachten. En zeker niet alleen. Lucht je hart bij iemand die je vertrouwt. En heb geen schroom om te zeggen dat je je slecht voelt. Erover praten alleen al kan opluchten. Aanvaard dat je kwaad of verdrietig bent, en maak er geen geheim van. 
> door je negatieve gevoelens een plaats te geven, kan je ze beter aanvaarden.  

besef dat je uniek bent

Het heeft weinig zin om je te vergelijken met anderen. Je hoeft niet jaloers te zijn op een vriendin die geen last heeft van urineverlies. Misschien heeft zij wel andere kopzorgen of tegenslagen. En daar ben jij misschien helemaal niet van op de hoogte. 
> tevreden zijn met je eigen leven is de boodschap, en vermijden dat de nadruk komt te liggen op de dingen die je minder leuk of vervelend vindt.

vergelijken mag, maar enkel met jezelf

Vroeger alles beter? Misschien niet als je er echt grondig over nadenkt. Neem een punt uit je verleden en vergelijk hoe je vanaf dat punt bent geëvolueerd. Zo heb je nu misschien wel even (tijdelijk) urineverlies, maar je hebt tegelijkertijd vrienden of vriendinnen waar je kan op vertrouwen. Of een relatie die alles voor jou betekent. En zaken die positief zijn mag je eigenlijk nooit gewoon aanvaarden, die moet je altijd en overal koesteren
> zaken uit je eigen leven die je als normaal beschouwde of waar je eigenlijk niet meer vaak aan dacht, zie je op die manier veel sneller in een positief daglicht.  

vragen over urineverlies?

Kom langs in een Goed thuiszorgwinkel voor advies op maat.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius