frontend.core.general.skipToMainContent.label frontend.core.general.skipToMainContent.label

witloof-pastinaaksoep

Jawel, kookles van Goed. Omdat gezond eten ook bijdraagt tot een gezonde levensstijl, kozen wij uit het kookboek ‘De flexikok’ van Veerle De Brabanter een recept voor een heerlijke soep. Allemaal met ingrediënten die je blaas niet extra prikkelen. En dat is goed nieuws voor wie last heeft van (licht) urineverlies.

ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 pastinaken
  • 6 witloofstronken
  • olijfolie
  • 3 liter groentebouillon
  • ricotta
  • chiazaad
  • handvol bieslook
  • peper en zout
  • nootmuskaat

bereidingswijze witloof-pastinaaksoep

  • Schil een ui en de pastinaken en snij ze in stukjes. Maak de witloofstronken schoon en snij ze fijn. Stoof alles samen even aan in olijfolie.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg voldoende groentebouillon toe en laat nog een halfuurtje sudderen.
  • Voeg enkele lepels ricotta toe. Kruid indien nodig met wat extra peper en zout. Mix alles goed en werk goed af met fijngesnipperde bieslook.
  • Strooi wat chiazaadjes over de soep alvorens te serveren.

Smakelijk!


goed afgesloten kan je deze soep 3 dagen bewaren in de koelkast



pastinaken

Pastinaken bewaar je het beste op een koele plek of in de koelkast. Ze smaken heerlijk in soepen,  hutsepot en stoofschotels, maar kunnen ook in salades verwerkt worden. Pastinaak heeft een zoete smaak die je gemakkelijk kunt combineren met wortelen, aardpeer, schorseneer, pompoen, ...


wil je ons volgen?
meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang promoties en advies op maat over jouw gezondheid.