Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

menopauze

artikel 20 januari 2022

7 tips tijdens de menopauze

De menopauze is een ingrijpende periode in het leven van een vrouw. Daarom is alle hulp en tips die je kan toepassen tijdens de overgang meer dan welkom.

7 tips tijdens de menopauze
 1. eet gezond en evenwichtig

  Een gezond voedingspatroon helpt om bepaalde voedingstekorten in te perken. Tijdens de overgang zijn voedingsproducten met calcium en vitamine D bijzonder belangrijk, omdat ze helpen bij botontkalking. Bovendien doet een gezond en evenwichtig dieet wonderen voor je humeur.

 2. beweeg regelmatig

  Om je klachten te verlichten én gewichtstoename te beperken is regelmatige beweging een goed begin. Dit hoeft geen enorme inspanning te zijn: een stevige wandeling of een yogasessie is al genoeg. Probeer elke dag tenminste 30 minuten te bewegen.

 3. streef naar een gezond gewicht

  Een gezond gewicht zorgt voor minder klachten en houdt je gezond. Goed nieuws: gezond eet en regelmatig beweegt, is het streven naar een gezonder gewicht geen al te moeilijke opdracht.

 4. vermijd cafeïne, alcohol en/of sterk gekruide voeding

  Cafeïne, alcohol en kruiden verhogen de kans op warmteopwellingen of vapeurs. Als je veel last hebt van vapeurs is het een goed idee om deze voedingsmiddelen even te schrappen uit je dieet.

 5. meet je botdichtheid

  Als je risico op botontkalking of osteoporose loopt, kan je met je arts bespreken of het opvolgen van de botdichtheid tijdens de overgang of menopauze noodzakelijk is.

 6. verzorg je mentale gezondheid

  Tijdens de overgang kan er veel op je afkomen, en is het soms moeilijk om er met vrienden of je partner over te praten. Met psychologische steun ontwikkel je heel wat veerkracht.

 7. blijf alert

  De overgang hangt samen met veel verschillende symptomen waar je je meestal geen zorgen over moet maken. Ben je toch wel bezorgd over een bepaald symptoom? Wuif het niet zomaar weg: neem bij twijfel contact op met je arts. Wil je meer concrete tips voor klachten als vapeurs of urineverlies? Dit artikel biedt oplossingen voor specifieke ongemakken.

heb je specifieke vragen of twijfels? Heb je nood aan een luisterend oor?

Ga dan zeker eens langs bij de Goed apotheek in jouw buurt voor advies op maat. 

 • gratis verzending vanaf €40 met bpost
 • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius