Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

huidverzorging

artikel 20 december 2021

huidverzorging in de menopauze

De menopauze is een ingrijpende fase voor het vrouwelijke lichaam. Ook voor je huid kan het er soms heftig aan toe gaan. Neem de tijd om je huid en lichaam goed te verzorgen, ook tijdens deze turbulente levensfase.

huidverzorging in de menopauze

waar komen de klachten vandaan?

Tijdens de overgang (de fase waarin de menopauze plaatsvindt) maakt je lichaam steeds minder en minder vrouwelijke geslachtshormonen zoals progesteron en oestrogeen aan. Hoewel deze voornamelijk helpen bij het onderhouden van je voortplantingssysteem, zijn ze betrokken bij de verschillende functies van je lichaam. Bij het afnemen van deze hormonen merk je dus een aanzienlijke impact op je lichaam, waaronder ook organen zoals je huid.

effecten op je huid

De afname van oestrogeen in je lichaam staat direct in verbinding met je collageengehalte. Collageen houdt je huid namelijk stevig en elastisch. Daarbij kan je huid ook minder vocht vasthouden, waardoor je wel eens last kan krijgen van een droge, gevoelige huid. Die zorgt op zijn beurt voor het ontwikkelen van heel wat ouderdomskenmerken als rimpels, roodheid, ouderdomsvlekken en een algemeen slappere huid. Bekijk hier alvast hoe je rimpels aanpakt.

geschikte huidverzorging

Gelukkig kan je de effecten van de menopauze verzachten én verzorgen met aangepaste cosmetica. Hier vind je enkele tips: 

zijn er andere factoren waar jouw huid nood aan heeft, of heb je moeite met de juiste producten uit te kiezen?

Ga dan eens langs bij een Goed Apotheek in jouw buurt voor cosmetisch advies op maat.

  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.30
op zaterdag tussen 09.00 – 13.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius