Ga naar hoofdinhoud

onderwerp:

reisapotheek

artikel 12 oktober 2022

checklist skivakantie: wat moet er mee in je reisapotheek?

Begin jij ook te dromen van een gezellige wintersportvakantie wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen? Overdag heerlijk vertoeven in de besneeuwde bergen, ’s avonds lekker keuvelen bij een kopje warme chocomelk? Maar voor je koers zet naar de bergen, neem je het best dit advies in acht voor een geslaagde dosis winterpret.

checklist skivakantie: wat moet er mee in je reisapotheek?

vergeet je reisapotheek niet

Naar het buitenland? Vertrek niet zonder een goedgevulde reisapotheek. Zo ben je voorzien op heel wat onvoorziene omstandigheden en op de loer liggende ongelukjes. Vul je standaard EHBO-kit aan met de medicijnen die je dagelijks gebruikt en deze handige producten voor wintersportreizen.

middel tegen reisziekte

In een rijdend voertuig kan je last krijgen van kinetose of reisziekte. Wagenziekte komt veel voor, zeker wanneer je door de bergen rijdt. Ook een gondel of skilift kunnen dergelijke symptomen veroorzaken.

zonnecrème en aftersun

Smeren, smeren en smeren is de boodschap. Ook op bewolkte dagen of wanneer je denkt dat je maar even buiten bent, blijft een basisbescherming essentieel. Vergeet ook zeker je lippen niet. Die hebben niet alleen hydratatie nodig, maar eveneens een beschermlaagje tegen de koude, wind en felle zon.

Ontdek ons aanbod zonbescherming.

middel tegen verkoudheidssymptomen

Een vervelend kuchje, een loopneus of wat keelpijn … niets waarvoor je ter plaatse naar de dokter wil lopen, maar het kan je flink ongemak bezorgen. Drink in de eerste plaats voldoende water. Ook zuigtabletten voor de keel of hoest of een fysiologische spray kunnen soelaas bieden.

middel tegen spierpijn en/of kneuzingen

Een crème op basis van arnica kan bij lichte kneuzingen of blauwe plekken helpen. Gels zoals Voltaren en Flexium werken pijnstillend en ontstekingsremmend.

hot/cold pack

Ideaal als je last hebt van spierpijn, overbelasting, verstuiking en zelfs bij spanningshoofdpijn of een buil. Coldpacks bestaan ook in een instantversie. Activeer ze door erop te drukken of in te knijpen, ze worden meteen ijskoud.

pleisters, verbanden en blarenpleisters

Zeker blarenpleisters kunnen van pas komen om blaren af te dekken na het langdurig dragen van wandel- of skischoenen.

reddingsdeken

Zo’n compact op te vouwen dekentje uit aluminiumfolie komt van pas in noodsituaties. Het helpt je om je temperatuur te behouden in zowel koude als warme  omstandigheden.

vergeet ook zeker dit niet

compressiekousen

Wanneer je op wintersport gaat, heb je vermoedelijk een lange rit met bus, trein of auto voor de boeg waarbij je langdurig zal stilzitten. De doorbloeding van je benen wordt hierdoor belast, dus zijn compressiekousen het overwegen waard. Ook tijdens het sporten kunnen compressiekousen de doorbloeding verbeteren en zorgen voor minder gezwollen en pijnlijke benen. 

sportbars

Sporten vraagt flink wat energie. Wanneer je er sportief helemaal voor gaat, kan een sportreep je een extra boost geven. De meeste bevatten koolhydraten voor langdurige energie. Maar ze zijn laag in vetten en vezels en dus makkelijk verteerbaar. Handig om altijd bij de hand te hebben.

tip: draag een steunverband

Wist je dat je ook preventief een brace of steunverband kan dragen? Je knieën komen tijdens het skiën of snowboarden flink onder druk te staan. Wanneer je hier gevoelig aan bent of instabiliteit ervaart, kan wat extra ondersteuning nuttig zijn. Een brace stabiliseert je gewricht en zorgt voor compressie, zonder in te boeten aan comfort of bewegingsvrijheid. 

 

op zoek naar een gepaste brace?

Er zijn zowel steunverbanden beschikbaar voor knieën, enkels, ellebogen en polsen.

op zoek naar een gepaste brace?
  • gratis verzending vanaf €40 met bpost
  • gratis afhaling in Goed-vestiging
hulp nodig?

ons team is bereikbaar:
elke weekdag tussen 09.00 – 17.00
op zaterdag tussen 09.00 – 12.00

Payment icon - Bancontact
Payment icon - MasterCard
Payment icon - Visa
Payment icon - Maestro
Payment icon - ING
Payment icon - KBC
Payment icon - Belfius